Yuksekova Genclik ve Spor Mudurluğu tarafından "Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması" duzenlendi.
İlceye 21 kilometre mesafedeki Kamışlı koyundeki Sporcu Eğitim Merkezi'nde 7 kategoride gercekleştirilen yarışmaya, 63 sporcu dereceye girmek icin kıyasıya yarıştı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, gazetecilere yaptığı acıklamada, Yuksekova'da "Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması"nın gercekleştirildiğini soyledi.
Sporcuların kendi kategorilerinde yarıştığını ifade eden Doğramacı, şoyle konuştu:
"Sporcularımız guzel performans sergiledi. Cok guzel bir organizasyon oldu. Bu organizasyonların artmasını ve guzel tesislerle suslenmesini arzu ediyoruz. Yuksekova kış sporları noktasında Turkiye'nin onde gelen yerlerinden biri. Bu noktada gerekli yatırımlar inşallah onumuzdeki donemde yapılacak. Kendilerinin dunyanın onde gelen sporcuları arasında yer alacağına inanıyorum. Biz onlara guveniyoruz. Onumuzdeki yıllarda Yuksekova belki Turkiye'deki bazı musabakalarada ev sahipliği yapacak tesislerede sahip olacak. Cok guzel bir coğrafyadayız. Artık eskilerin algıları burada yok. Cocuklarımızı geleceğe umutla ve parlak bir şekilde bakıyorlar. Biz genclerimize sahip cıktığımız surece inşallah eskilerin sıkıntılarını ve algılarını burada ortadan kaldıracağız."
Genclik ve Spor İl Muduru Emin Yıldırım ise yarışmada 7 kategoride 63 sporcunun yarışlara katıldığını belirterek, "Yuksekova kış sporlarının merkezi olabilecek bir kapasiteye sahip. Hicbir yerde kar olmamasına rağmen ilcemizde kar kalınlığı ve kalitesi cok iyi duzeyde. Gelecek surecte burada hem ulusal hemde uluslararası duzeydeki musabakaları yapmak isiyoruz." dedi.
Yuksekova Genclik ve Spor Muduru İlhan Yılmaz da desteklerinden dolayı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Genclik ve Spor İl Muduru Emin Yıldırım ve İlce Milli Eğitim Muduru Servet Canlı'ya teşekkur etti.
Yarışmada dereceye girenlere madalya verildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ulaş Guven