Kanada'nın başkenti Ottawa'daki Carleton Universitesi Rektoru Yaprak Baltacıoğlu, Kanada Genel Valisi Julie Payette tarafından "Kanada Şeref Madalyası" ile odullendirildi.
Kanada Genel Valiliği Ofisinden yapılan yazılı acıklamada, soz konusu odule 61 kişinin layık gorulduğu belirtildi.
Bu kişiler arasında yer alan Baltacıoğlu, Dr. Fuad Şahin ve Prof. İzak Benbasat'ın ardından "Kanada Şeref Madalyası'na layık gorulen 3'uncu Turk vatandaşı" oldu.
"Kanada'nın ilk kadın bakan yardımcısı"
İstanbul Universitesi Hukuk Fakultesinden 1980'de mezun olan Baltacıoğlu, daha sonra Carleton Universitesinde kamu yonetimi alanında yuksek lisans yaptı.
1989'dan itibaren kamuda gorev almaya başlayan Baltacıoğlu, 2007'de "Kanada'nın ilk kadın bakan yardımcısı olarak Federal Tarım Bakanı Yardımcısı" oldu.
Ardından Ulaştırma, Altyapı ve Topluluklardan Sorumlu Bakan Yardımcısı olarak gorev yapan Baltacıoğlu, 2018'de Kanada Hazine Kurulu Sekreterliğine getirildi.
Kamu hizmetleri konusunda uzman olan Baltacıoğlu, 25 yılı aşkın suredir devam eden kariyeri boyunca ulaşım, altyapı, guvenlik, tarım, sağlık hizmetleri ve cevre konularında federal politikaları şekillendirdi, programları ve operasyonları denetledi.
4 farklı başbakan ile calışan Baltacıoğlu, 2018'de emekli oldu. Daha sonra Ottawa'daki Carleton Universitesi Rektorluğune getirilen Baltacıoğlu, gorev suresinin dolmasını takiben bu ayın başında bu goreve yeniden atandı.
"Başarılarımın temelinde Turkiye var"
Yaprak Baltacıoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, odulu almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Baltacıoğlu, "Ben rahmetli Prof. Faruk Erem'in kızıyım. Babamın bugunu gormesini cok isterdim. Temel eğitimimi ve bugun sahip olduğum değerleri Turkiye'de aldım. Başarılarımın temelinde Turkiye var." ifadesini kullandı.
Yeni nesle cok calışmaları tavsiyesinde bulunan Baltacıoğlu, "Kanada'da ve dunyanın diğer ulkelerinde gercekten iyi calışan pırıl pırıl bir Turk nesli var. Onlarla gurur duyalım." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Seyit Aydoğan