ABD'nin secilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris canlı yayında Covid-19 aşısı oldu.
ABD'nin secilmiş Başkanı Joe Biden'ın ardından secilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de canlı yayında Moderna tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı yapıldı. Harris'e aşı başkent Washington DC'de bulunan United Medical Center'da klinik hemşire yoneticisi Patricia Cummings tarafından uygulandı.
Harris, aşının ardından gulerek, "Bunu zar zor hissettim" ifadelerini kullandı. Harris, "Herkesi aşı olmaya teşvik etmek istiyorum. Nispeten ağrısız ve guvenli" dedi. Secilmiş Başkan Yardımcısı, "Bu kelimenin tam anlamıyla hayat kurtarmakla ilgili. Bu aşıyı ureten ve onaylayan bilim adamlarına guveniyorum. Bu yuzden, sırası geldiğinde herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Bu sizin kendi hayatınızı, aile uyelerinizin hayatını ve topluluğunuzun hayatını kurtarmakla ilgili" ifadelerini kullandı. Harris ayrıca, Kocası Doug Emhoff'a da bugun aşı yapılacağını belirtti.
Harris, Amerikalılara aşıların guvenli olduğunu gostermek ve onlara sıra kendilerine geldiğinde aşı olmaları konusunda ikna etmek icin kamera karşısında aşı olan, bircok ust duzey isimden biri oldu.
Biden ve Harris, aşı sonrası gorulebilecek herhangi bir yan etki nedeni ile uzmanların tavsiyesi uzerine aynı gun aşı olmamıştı.
ABD Başkanı Donald Trump'a ise henuz aşı yapılmadı.
(İHA)