Cankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, tuz mağarasıyla ilgili turizm hedeflerinin yılda 1 milyon ziyaretci olduğunu soyledi.
Esen, Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kultur Merkezi'nde, Belediyenin 2020 faaliyetlerini değerlendirmek icin basın toplantısı duzenledi.

Projeler hakkında bilgi veren Esen, Cankırı icin tuz mağarasının onemine işaret etti.
Hititler'den kaldığı ve yaklaşık 5 bin yıldır tuz uretimi yapıldığı bilinen mağara ile ilgili turizm hedeflerinin yuksek olduğunun altını cizen Esen, tuz mağarasının tanıtımı icin geniş kapsamlı tuz festivali planladıklarını ancak salgın nedeniyle hayata geciremediklerini anlattı.
"2019 yılında gelen ziyaretci sayımız hazır olmamamıza rağmen 150 bin civarındaydı. 2020 yılında pandemiye rağmen 180 binleri buldu." diyen Başkan Esen, şoyle devam etti:
"Ve korkunc bir talep var. Cok fazla tanıtımını yaptığımızı da duşunmuyorum. İlk olarak dışarıdan peyzaj calışmasına gecmiştik. Pandemi sureci cıktı. Sosyal tesisini yaptık. İlaveler de yapacağız. Şu anda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile gudumlu proje kapsamında icerisiyle alakalı projeler yapılıyor. Yaklaşık 6 milyon lira gibi KUZKA'dan bir destek alacağız. Turkiye'de eşi benzeri yok, dunyada da en buyuk 3 mağaradan bir tanesi."
Esen, tuz mağarasının Cankırı turizminin lokomotifi olacağını vurgulayarak şunları kaydetti:
"İnanmadığım şeyi bu kadar ısrarla soylemem. Biz 1 milyon ziyaretciyi tuz mağarasına getireceğiz. Bu yıl olmadı seneye, seneye olmadı mı, obur yıl. Mutlaka gelecek. Bunun belediye anlamında bir avantajı yok ama Cankırı halkı icin cok onemli buluyorum bunu. Ekonomik anlamda cok buyuk katkı sağlayacaktır. Bana gore lokomotif ve şehrin en başta dinamiklerini ateşleyecek olan tuz mağarasıdır."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Kaygın