Bolu'da, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşayan 1724 oğrenci icin alınan tablet bilgisayarların teslimi gercekleşti.
Valilik tarafından duzenlenen "Devlet Millet El Ele Eğitime Destek" kampanyası ile Milli Eğitim Bakanlığından temin edilen tablet bilgisayarlar, oğrencilere ulaştırılmak uzere İl Milli Eğitim Mudurluğune teslim edildi.
Valilikte duzenlenen torende bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Umit, mart ayından bu yana tum calışma ve planlamaların Kovid-19'la mucadele kapsamında yapıldığını anlattı.
Tedbir nedeniyle bazı alışkanlıklarda değişiklik yapılmasının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Umit, "Uzaktan eğitime gectikten sonra tabii sistemin de getirdiği birtakım sıkıntılar oldu. il Milli Eğitim Mudurluğumuzun yapmış olduğu calışmalar neticesinde 2 bin 550 oğrencimizin uzaktan eğitime katılamadığı tespit edildi." diye konuştu.
Umit, oğrencilerden 480'inin kendi ihtiyacını karşıladığını, 346'sının da Bolu Belediyesinden temin ettiği tabletlerle derslere katıldığını aktararak, şunları kaydetti:
"Bunların dışında kalan 1724 oğrencimizin ihtiyaclarının karşılanması noktasında harekete gectik. 'Devlet Millet El Ele Eğitime Destek' platformu oluşturduk. Bunun neticesinde arkadaşlarımızla calışma başlattık. Temin edilen tabletlerin 640'ı Milli Eğitim Bakanlığınca, 300'u Valiliğimizce, diğerleri de İl Milli Eğitim Mudurluğu, Dortdivan Kaymakamlığı, İzzet Baysal Vakfı, Bolu Ticaret Odası, Gerede Ticaret Odası, Bolu Organize Sanayi Bolgesi, Fidan ve Albayrak Lojistik, AK Pilic firması ile Dortdivan Koroğlu Kalkınma ve Dayanışma Vakfınca temin edildi."
Umit, daha sonra tablet bilgisayarları İl Milli Eğitim Muduru Cemil Sarıcı'ya teslim etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zafer Goder