Yazar şair Ali Ural, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması icin fotoğraf secti.
Ural, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt icinde ve yurt dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki kareleri inceledi.

Ural, "haber" kategorisinde Ozkan Bilgin'in Van'ın Bahcesaray ilcesinde cığ altında kalanları arama calışmaları devam ederken, karlar altında kalan arkadaşının yeleğini alan bir askeri gosteren "Van'da cığ felaketi" fotoğrafına oy verdi.
Fotoğraf secimiyle ilgili AA muhabirine acıklamada bulunan Ural, "Bu acının fotoğrafı. Cehov'un 'Acı' diye bir hikayesi vardır. Oğlunu kaybeden bir arabacının acısını paylayamayışı yuzunden sonunda atının boynuna sarılıp onunla konuşmaya başlamasını anlatır. Yeryuzundeki butun acılar bizim kalbimizin derinliklerine işler. Burada bir askerin bir arkadaşını kaybetmesi ve karlar altında olduğunu onun gorup, bir şey yapamaması gercekten cok etkili bir şekilde yakalanmış. Burada bir derinlik var. Bu derinlik aynı zamanda acının derinliği." dedi.
"Yaşam" kategorisinde oyunu Mustafa Ciftci'nin "Kısıtlamalar sonrası ilk cuma" isimli fotoğrafı icin kullanan Ural, "spor" kategorisinde ise Ashraf Amra'nın "Gazze sahilinde spor" fotoğrafını tercih etti.
Ural, "yaşam" kategorisinde, renk ve estetiğin bu kadar ince bir şekilde bir araya geldiği bir fotoğrafı daha once gormediği icin bu fotoğrafı sectiğini ifade ederken, "spor" kategorisindeki secimini ise şu sozlerle anlattı:
"Savaş zamanlarında, abluka şartlarında dahi bir şekilde bir sığınma alanı olarak bedensel hareketlerle, sporla nefes alabiliyor. Bu fotoğrafı ceken muhabir aynı zamanda estetik bir guzellik de yakalamış. Ben ayaktaki adam ellerini ayırmış ya, orada 'v' harfini goruyorum, zafer işaretini 'victory'i (zafer). Tepedeki sıcrayan kişinin ayaklarında da onu goruyorum. İnşallah Gazze yeniden nefes alır."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Saadet Firdevs Aparı