Aksaray Universitesi (ASU) Rektoru Prof. Dr. Yusuf Şahin, olimpik yay geliştirme ve imal etme projesinin tamamlandığını, hazırlanan fizibilite raporlarına gore, ASU'de yıllık 3 bin adet olimpik yay uretiminin ongorulduğunu soyledi.
Projeyi, okculuk sporunda kullanılan ve tamamen ithal edilen olimpik yayı yerli ve milli imkanlarla uretmek adına hazırladıklarını ve calışmanın Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklendiğini belirten Rektor Şahin, teknik ve finansal fizibilite raporlarının da tamamlandığını soyledi. Rapora gore, ASU'nun bu calışması yuksek teknoloji icermesi ve pazardaki rekabetin az olması sebebiyle, urun bazında karlılığı yuksek bir yatırım olarak değerlendirildi. Bununla birlikte, olimpik yay uretim tesisinin kurulması durumunda; hem ithal edilen bir urun yerli ve milli kaynaklarla uretilmiş olacak hem de istihdama, bolgesel ekonomiye ve sosyo-kulturel gelişime katkı sağlanacak. ASU Rektoru Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu yatırım ile Aksaray ve TR71 bolgesinin yuksek teknoloji uretebilen bir bolge haline gelebileceğini ve hızlı şekilde onemli bir merkeze donuşebileceğini belirtti. Fizibilite raporuna gore Olimpik Yay Uretim Tesisinin ASU kampusunde olması ve tesisin tam kurulu hale gelmesiyle, yıllık 3 bin adet olimpik yay uretiminin yapılması ongoruluyor.
"Okculuk Sporunda Kullanılan Olimpik Yay Geliştirilmesi, İmalatı, Sertifikasyonu ve Pazarlaması" projesinin, spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma calışmalarının somut bir cıktısı olduğuna dikkat ceken ASU Rektoru, "Calışmaya katkı sunan herkese cok teşekkur ediyoruz. Biz, yeni uretim alanları oluşturmak icin samimiyetle calışmaya devam edeceğiz" dedi. - AKSARAY
Kaynak: İhlas Haber Ajansı