Siirt'te, ulkesindeki ic savaşta evlerine bomba isabet etmesi sonucu sol ayağını bilekten kaybeden Suriyeli Şeyma Elcellud (12) destek bekliyor.
Suriye'nin Deyrizor kentinde 6 yıl once evlerine isabet eden bombanın patlaması sonucu isabet eden şarapnel parcalarıyla ağır yaralanan Şeyma, olayda annesi ve kardeşleriyle birlikte 8 yakınını kaybetti.

Bombalamada sol bacağını bilekten kaybeden Şeyma, tedavisinin ardından 5 yıl sonra babası Abdulselam Elcellud, uvey annesi ve 2 kardeşiyle Turkiye'ye sığındı.
Baba Elcellud, kendisinin hafif şekilde yaralandığı olayda ailesini kaybettiğini belirterek, Turkiye'nin kendilerine kucak actığını soyledi.
Siirt'te yerleştiği evde hayat mucadelesi verdiklerini dile getiren baba Cellud, şunları konuştu:
"Savaşta ic savaşta evimize isabet eden bombada ailemi kaybettim. Şeyma vucuduna isabet eden şarapnel parcalarıyla ağır yaralandı. Hastaneye goturduğumuzde durumu ağırdı. Daha sonra ayaklarını kaybetti. Allah Turk halkından razı olsun. Bize kucak actılar. Siirt'te gundelik işlerde calışarak aileme bakıyorum. Kızım hala savaşın travmasını atlatamadı, değnekle yurumeye calışıyor. Hayırseverlerden protez bacak talebinden bulunuyoruz."
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Siirt Koordinatoru Mehmet Faruk Suzgun de beraberinde dernek gonulluleriyle aileyi ziyaret ederek, gıda desteğinde bulundu.
Ailenin zor şartlar altında hayatlarını idame ettirdiğini ifade eden Suzgun, "Ailenin yardıma ihtiyacı var. İlimizde Elcellud ailesi başta olmak uzere Suriye uyruklu ailelere imkanlar olcusunde destek olmayı surduruyoruz. Aile fertlerinden Şeyma hala savaşın etkisi altında. Değnekle yurumekte zorlandığı icin hayırseverlerden protez bacak talebi var. Biz de buradan hayırseverlere destek cağrısında bulunuyoruz." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Niyazi Deniz