Sancaktepe'de eşini darbederek ısıtılmış bıcakla işkence yaptığı gerekcesiyle 75 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle hakim karşısına cıkan koca, "Eşimin bunu kendisinin yaptığını duşunuyorum" diyerek kendini savundu.
Sancaktepe'de 2 Ekim 2020 tarihinde eşi Eda Akın'ı darp ederek ısıtılmış bıcakla işkence yapan ve darp eden kocası Mert Akın'ın 7 ayrı suctan toplamda 75 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen ilk duruşmaya, sanık Mert Akın, tutuklu bulunduğu Elbistan Cezaevi'nden SEGBİS sistemiyle katılırken, muşteki Eda Akın ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.
"Eşimin bunu kendisinin yaptığını duşunuyorum"
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Mert Akın, suclamaları kabul etmediğini soyleyerek, "Ben, eşimin bunu kendisinin yaptığını duşunuyorum. Ben kendisinden daha once bircok kez ayrılmak istedim. Beni, kendisiyle ve cocuklarımla tehdit etti. Beni her şekilde korkutuyordu. Muşteki, canlı bomba listesindedir. Olaylara karışmıştır. Terorle Mucadele Şubesi'nde kaydı vardır. Kendisi bana canlı bomba eğitimi aldığını soyledi. Bizi 2 kez Terorle Mucadele Şubesi'ne aldılar. İfademiz alınıp aynı gun salıverildik. Ben her ayrılmak istediğimde bunu benim onume surdu. Evden cıkarken bana, 'bunu senin burnundan fitil fitil getireceğim, seni pişman edeceğim' dedi. Ben en son Kahramanmaraş'a gitmeden once kendisini hastaneye goturmeyi teklif ettim ama kabul etmedi. 'Arkadaşlarım gelecek, onlar goturecek' dedi. Ben kendisine, cocuklara DNA testi yaptıracağımı soyleyince, gidip benden şikayetci oldu. Beraatimi talep ederim" dedi.
"Cocuklarımız olay anında oradaydı"
Bunun uzerine soz alan muşteki Eda Akın ise, "Sanık suclamaları reddediyor, kendisinin yapmadığını belirtiyor. Oysaki, 3 ve 4 yaşında olan cocuklarımız olay anında oradaydı. Benim canlı bomba olduğumu soylemesiyle ilgili olarak da, poliste siyasi dosya kaydım var. O, Gezi olaylarıyla alakalı ve kapalı bir dosyadır. Gozaltının nedeni de, savcıya gidip ifade vermemiştim. Bu nedenle yakalama kararı cıkmıştı. Karakolda ifade verip cıktım" dedi.
"Şikayetci olursam cocuklarımı benden alacağını soyledi"
Akın, "Ben olaydan sonra yaralarımı anneme ve babama gosterdim. Daha sonra da yakında oturan abimin evine gectim. Hatta onlar gelip beni aldılar. Hastaneye o gun akşam gittim ancak şikayetci olmadım. Cunku şikayetci olursam cocuklarımı benden alacağını ve anlaşmalı boşanmayacağını bana soylemişti. Bu nedenle 2 gun sonra şikayetci oldum. Olaydan sonra sanığın annesi ile mesajlaştığım doğrudur. Annesiyle mesajlaştığım gun intihar girişiminde bulunuyor. İntihar girişimi uzerime kalmasın diye mesajlaştım. 'Olayı Mert yapmadı' diye bir şey yazmadım" diyerek sanıktan şikayetci olduğunu soyledi.
Ara kararını oluşturan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı eksikliklerin giderilmesi icin erteledi.
İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Eda Akın ile Mert Akın'ın evli oldukları, olay gunu eve gelen Mert Akın'ın oturduğu sırada eşinin whatsapp grubundaki yazışmaları gorduğu, telefonu eline alıp bakmaya başladığı, muştekinin bir kişiyle samimi fotoğraflarının olduğunu gormesi uzerine hicbir şey soylemeden eşinin vucudunun her tarafına vurduğu anlatıldı. Elinden zorla aldığı telefona bakarak sinkaflı kufurler ettiği, muştekiyi yaraladığı, Mert Akın'ın muşteki Eda'yı mutfağa goturerek mutfaktan aldığı bıcağı boğazına dayayıp, 'konuş, anlat, yoksa boğazını keserim, oldururum. Buradan cenazen cıkar' diyerek tehdit ettiği belirtildi.
Muştekinin ağlayarak sanığa yalvardığı, sanığın buna rağmen bıcağı genc kadının karnına, bacaklarına değdirerek tehditlerine devam ettiği, bıcağı ocakta ısıttığı, bıcak kızgın bir hal alınca bıcağı muştekinin sol ayak bileğine dokundurduğu, bıcağı yeniden ısıtarak muştekiyi zorla yatak odasına goturduğu ve zorla cinsel ilişkiye girdiği anlatıldı. Daha sonra bıcağı yeniden eline alan sanığın 'soğumuş, ısıtmak gerek' diyerek bıcağı yeniden ısıttığı ve muştekinin vucudunun ceşitli yerlerini kızgın bıcakla dağladığı, Mert Akın'ın eylemlerini bircok kez gercekleştirdiği, muştekinin cığlıklar attığı ancak sesini duyuramadığı kaydedildi.
İddianamede, Mert Akın'ın "nitelikli cinsel saldırı", "nitelikli yağma", "nitelikli kişiyi hurriyetinden yoksun kılma", "eşini kasten yaralama", "eşe karşı eziyet", "zincirleme hakaret" ve "silahla (bıcakla) tehdit" suclarından toplamda 23 yıl 5 aydan 75 yıl 9 aya kadar hapsi istendi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı