Turkiye Ustun Zekalı ve Dahi Cocuklar Eğitim Vakfı (TUZDEV) Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, 'İnsanın Sırrı' ve 'Yerustu Hazineleri' adlı iki kitabının ardından kaleme aldığı 'Sahne Senin' kitabıyla yeniden okuyucularıyla buluştu.
Turkiye Ustun Zekalı ve Dahi Cocuklar Eğitim Vakfı (TUZDEV) Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, 'İnsanın Sırrı' ve 'Yerustu Hazineleri' adlı iki kitabının ardından kaleme aldığı 'Sahne Senin' kitabıyla yeniden okuyucularıyla buluştu. Ceşitli universite ve liselerde verdiği konferanslarla buyuk kitlelere ulaşan Dr. Kemal Tekden, bu konferansların iceriklerini genişleterek yeni kitabını yayımladı. Tekden, 'bir girişimcilik oykusu' diye tanıttığı Sahne Senin adlı yeni eserinde; "Gorduğumuz kadarıyla insanı bir bataklığa goturen, onu kullanan ve ihmal eden kapitalist anlayıştan butun insanlık şikayetci, fakat şikayetlere rağmen ona boyun eğiyor. Biz inanıyoruz ki insanlık, acizane anlatmaya calıştığımız, insanı merkeze alan, İslam temelli girişimciliğe muhtac." sozleriyle okurlarına ideal girişimciliğe dair fikirler vermektedir. Kamu yararına yurutulen bircok faaliyetin icerisinde rol alan Dr. Kemal Tekden hekim kimliğiyle tanınmasının yanı sıra eğitim, hastane ve film sektorunde faaliyet yuruten Tekden Grup Yonetim Kurulu Başkanı olarak bircok başarıya imza atmıştır. Tekden, kitabın satır aralarında, kendi hayat tecrubelerinin kapılarını actığı altın anahtarı genclerle paylaşıyor. Dr. Kemal Tekden kitabın onsozunde; "Bu kitapta kapitalist 'patron' anlayışına karşı, genclere bize ait 'Bilge iş adamı' anlayışını ve hayata nasıl hazırlanacaklarını anlatmaya calışmaktayız. Burada, acizane kendi zorlu mucadelemizden orneklerle genclere, bize ait bir girişimcilik felsefesi ve boylece farklı bir bakış acısı sunmaya calışıyoruz. Bu kitabın bizim inanc temellerimize ait bir teşebbus hikayesi olduğunu soyleyebilirim' sozleriyle bu kitabın bir 'hayat kitabı' olarak değerlendirmesini istiyor'. Dunya hayatı bir sahnedir aslında, herkesin kendine bicilen rolu oynadığı bir sahne. Girişimci de bu sahnede en guzel oyununu oynamak zorundadır. Yaşamaktan maksat da, perde bizim icin kapanana dek rolumuzu en iyi şekilde oynayıp iz bırakmak değil midir? Bu yuzden bu kitabı da kendi rolumun bir parcası olarak goruyorum. Bu kitabın sayfaları icinde, acizane yol gostermek gayretinde olduğum girişimcilere sesleniyorum. Haydi, simdi sahne senin!" ifadelerine yer verdi. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı