Kadın ayakkabısı sektorunde markası Sacralita Ayakkabı'nın yakaladığı başarı ile 2020'de yıldızı parlayan kadın girişimci Nalan Erdem, 2021 yılının daha olumlu gececeğine inandığını soyledi. Erdem, 2020 yılını değerlendirerek 2021 yılına dair hedeflerinden bahsetti.
Ozel sektorde edindiği bilgi ve tecrubeyle kendi ayakkabı markası Sacralita Ayakkabı'ya imza atan kadın girişimci Nalan Erdem, 2020 yılının kendileri icin olumlu gectiğini belirterek, "Bircok sektor ve firma icin bu yıl pandemi nedeniyle cok zordu. Aynı zorluk bizim icin de gecerliydi ancak doğru strateji ve yatırım ile guzel sonuclar aldık. Bu aşamaya elbette kolay gelmedik. Ozel sektorde yıllarca calışmış olmamın verdiği bilgi ve deneyim bu surecte cok yardımcı oldu. Bu deneyimle riskleri az cok gorebildim. Dikkatli ama kendimizden emin bir şekilde ilerledik. Zor gecen bu yılda başarılı işlere imza attık" dedi. Başarılarının arkasında doğru atılan stratejik adımların yanı sıra kadınların tercihlerini iyi anlamak olduğunu ifade eden Erdem, "Kadınlar, ayakkabı tercihleri konusunda diğer gruplardan farklıdır. Ayakkabı kadın icin şık olduğu kadar konforlu da olmalıdır. Bunların yanında fiyat faktoru de onemlidir. Sacralita Ayakkabı'da; tasarımlarımızı ve malzemeyi bunlara gore şekillendiriyor, modellerimizi secerken bunları dikkate alıyoruz. Sacralita'da her sezonun hazırlığını yaparken kadınlarımızın hem şık hem de rahat olmaları icin calışıyoruz" diye ekledi.
"Pandemi donemi yatırımcı icin riskli"
2020 yılında pandeminin etkilerinin tum dunyada olduğu gibi ulkemizde de yoğun şekilde gorulduğunun altını cizen Erdem, bu nedenle yatırım konusunda pek cok firmanın cekingen davranmasının normal olduğunu vurguladı. Erdem sozlerine şoyle devam etti: "Pandemi donemi elbette yatırımcı icin riskli ama bu risk her zaman mevcut. Risk almadan kazanc da olmaz. İş hayatında guvenli alan diye bir şey yok. Calıştığınız sektor ne olursa olsun ruzgar tersine donebilir ve yaptığınız planlar işlevsiz kalabilir. Ancak iş hayatında temkinli ve hareket kabiliyeti acısından esnek olmak cok onemlidir. Her zaman soylediğim gibi; ben salgına gore plan yapmadım, hedeflerimi salgına gore guncelledim. Dolayısıyla pandemi doneminde gelişen değişimlere uyum sağlamak ve ona gore hareket etmek bize avantaj kazandırdı."
"2021 yılı icin umutluyum"
Yeni yılda yine sağlam adımlarla ilerlemelerini surdureceklerini dile getiren Erdem, "2021 yılı icin modellerimizi belirledik, planlarımızı tamamladık. Sacralita Ayakkabı olarak 2021 yılında yine kadınlarımızı anlayan ve onları anlatan modellerle karşınızda olacağız. Ayakkabılarımız yine şıklığın yanında rahatlığıyla da on planda olacak. İster spor ister klasik olsun. Sacralita Ayakkabı ile kadınlarımız hem şık hem rahat olacak. Butik bir uretim anlayışı ile daha ozel ayakkabıları tuketicimiz ile buluşturacağız. Beğenilen tarzımızla 2021 yılı icin umutluyum" diye konuştu. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı