Fedakar anne canta ureterek cocuklarını universiteye gonderiyor
MUŞ - Muş'ta 10 yıldır tekstil atolyesinde 8 cocuğuyla birlikte canta uretimi yapan fedakar anne, buradan elde ettiği gelirle evlatlarının universite eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı oluyor.
2011 yılında İzmir'den Muş'a donen Ozdemir ailesi, 10 yıldır tekstil işiyle uğraşıyor. Kurdukları tekstil atolyesinde anneleriyle birlikte canta ureten 8 kardeş hem birbirlerine destek oluyor hem de universite eğitimlerini tamamlamaya calışıyor. Cocuklarıyla birlikte canta uretimi yaparak onlara hem maddi hem de manevi destek cıkan fedakar anne Mahmure Ozdemir, onları universiteye gondermenin mutluluğunu yaşıyor.
"4 cocuğum universite okuyor"
10 yıldır tekstil atolyesinde cocuklarıyla birlikte calıştığını ifade eden anne Mahmure Ozdemir, "9 cocuğum var ve 8'i burada calışıyor. 4 cocuğum universite okuyor. Hem okul okuyorlar hem de calışıyorlar. Bu kapsamda buradan elde ettikleri gelirle ihtiyaclarını karşılıyorlar. Burada canta uretimi yapıyoruz. Gecim kaynağımız bu tekstil atolyesidir. Ekmek paramızı buradan kazanıyoruz" dedi.
Ailenin en buyuk cocuğu Mehmet Ozdemir de, 2011 yılında İzmir'den Muş'a geldiklerini belirterek, "Evlendikten sonra burada kaldım. Burada calışıyoruz. Hem universite eğitimlerini tamamlıyorlar hem de boş vakitlerinde yanımıza gelip bize yardım ediyorlar. Canta uretimini biz 5 kişi yaparken onlarda bize destek olunca bu sayı artıyor. Pandemi nedeniyle kardeşlerim canlı ders gordukleri icin ders sonrası boş vakitlerinde bize yardım ediyorlar" ifadelerini kullandı.
Ailesiyle birlikte tekstil atolyesinde canta uretimi yaptıklarını vurgulayan oğrencilerden Safiye Ozdemir ise "Canta yapıp İzmir'e gonderiyoruz. 4 kardeş olarak oğrenciyiz. Oğrenci olduğumuz icin dersten arta kalan vakitlerde ağabeylerim ve ablama yardımcı oluyoruz. Biz işlem yaptıkca onlara daha fazla yardımcı oluyoruz. Biten cantaları toplu şekilde İzmir'e gonderiyoruz. Biz burada olduğumuz zaman daha fazla uretime destek oluyoruz. Bu sayede en azından onlara biraz daha yardımcı oluyoruz. Pandemiden dolayı ne kadar iş yaparsak maddi acıdan hem onlar bize destek oluyor hem de biz onlara destek olmuş oluyoruz. Hem biz hem de ailemiz mutlu oluyor" diye konuştu.
"Boş vakitlerimizi burada değerlendiriyoruz"
Oğrencilerden Abdulhalim Ozdemir ise ailesinin canta uretimiyle uğraştığını ve kendisinin de universite oğrencisi olduğunu kaydederek, "Tıbbi Dokumantasyon ve Sekreterlik Bolumunde okuyorum. Şu an pandemiden dolayı universiteler kapalı ve canlı ders goruyoruz. Bu canlı derslerin araları oluyor. O aralarda aileme yardımcı oluyorum. Hem okul ihtiyaclarımı karşılıyorum hem de ailemin gelirini artırmak icin onlara yardımcı oluyorum. Boş vakitlerimizi burada değerlendiriyoruz. Hem sağlığımız icin dışarı cıkmıyoruz hem de bu boş vakti ne kadar değerlendirirsek o kadar bizim icin yararlı oluyor" şeklinde konuştu.,