Turkiye'nin Washington Buyukelcisi Serdar Kılıc, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında tercihini "Diyarbakır Anneleri"nden yana kullandı.
Turkiye'nin Washington Buyukelcisi Kılıc, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt ici ve dışında cektiği fotoğrafları inceleyerek "haber", "spor" ve "yaşam" kategorilerinde oy kullandı.
Yılın fotoğrafı olarak tercihini "haber" kategorisinde yer alan ve Bestami Bodruk tarafından cekilen "Diyarbakır Anneleri" karesinden yana yapan Kılıc, ilk gununden itibaren kalben Diyarbakır annelerine buyuk destek verdiğini belirtti.
AA'ya soz konusu oylama icin teşekkur eden Buyukelci Kılıc, "İnsani duyguların en yucesi olan evlat sevgisiyle, teror orgutu tarafından kandırılmış ya da kacırılmış evlatlarını korumak icin verdikleri mucadeleye cok buyuk saygı duyuyorum. Bu mucadelelerinde başarılı olmalarını, evlatlarını kazanmalarını, onları vatana kazandırmalarını ve onların yuvalarına donuşunu temin etmelerini diliyorum. Bu duygu ve duşuncelerle oyumu Diyarbakır annelerine veriyorum." şeklinde konuştu.
Buyukelci Kılıc, "yaşam" kategorisinde Band Kanani'ye ait "Kabe'de koronavirus sessizliği", "spor" kategorisinde ise Kate Green'e ait "Galatasaray Avrupa sahnesinde" başlıklı kareleri favori fotoğrafları olarak oyladı.