Seren Serengil onceki gun hastaneye kaldırıldı. Zayıflamak icin ikinci kez ameliyat masasına yatan ve 46 kiloya kadar duşen Serengil, sosyal medyada yaptığı paylaşımda durumun ciddi olduğunu soyledi: "Buyuk sağlık sorunları yaşıyorum. Onceleri belli etmemeye calıştım annem uzulmesin, sizler uzulmeyin diye ama iş ciddiye bindi. 46 kiloya duştum ve kilo vermeye devam ediyorum. Geri donuşum ameliyatına vucudum hazır mı, vucudum kaldırır mı, bunun kararı icin salı gunu tekrar tetkikler yapılacak. Bazen aylarca yoğun bakımda kalınabiliyormuş. Tehlikeli ve zor bir surec. Ote yandan olmazsam yaza cıkamazmışım."
İLK OPERASYONDAN SONRA KİLO ALDI

Seren Serengil 5 yıl once tup mide ameliyatı olmuş, zayıflamasına rağmen bir sure sonra hamile kalma isteğiyle tekrar kilo almıştı. Serengil, 8 ay once fazla kilolarından kurtulmak icin yine cerrahi operasyona başvurdu ve 'gastrik bypass ameliyatı' gecirdi. 46 kiloya kadar duşen ve sağlık sorunları yaşamaya başlayan Seren Serengil'e doktorları 'geri donuşum ameliyatı' olması gerektiğini soyledi. Bu operasyonda; bağırsağın 'gastrik bypass ameliyatı' ile devre dışı bırakılan bolumu yeniden aktif hale getiriliyor.
'DOĞASINDA VAR'
Seren Serengil, sunuculuğunu ustlendiği "Soylemezsem Olmaz" programında dun ameliyatını gercekleştiren doktorlarla konuştu. Gastrik baypas ameliyatını yapan Opr. Dr. Ersin Aksu, Serengil'e yaşadığı sorunların normal olduğunu soyledi: "Ameliyat sonrası bazı hastalarda 'Dumping Sendromu' dediğimiz durum gelişebiliyor. Yiyeceklerin mideden bağırsağa hızlı gecişi sonucu hasta ağrı, kusma gibi birtakım şikayetler yaşayabiliyor. Siz de sabahları boyle bir şey yaşıyorsunuz. Bu, ameliyatın doğasında var. Ama gecici bir sure yaşanıyor. 8 ayı atlattık. Zaten kilo hedefimiz 45.5-46 bandındaydı. Size haftanın 2-3 gunu hastanede serum ve vitamin takviyesi yapacağız. Geri donuşum ameliyatı zor ama ağır bir ameliyat değil. 2-3 ay daha sabrederseniz duzelecek. Tempolu calışıyorsunuz, yaşadığınız sorunlarda bu da etkin tabii."
'UYGUN BULMAMIŞTIK'
Seren Serengil'in yıllar once gecirdiği mide kucultme ameliyatını gercekleştiren Prof. Dr. Hasan Altun da yayına bağlanarak şoyle konuştu: "İlk yapılan, tum mide ameliyatıydı. Sonrasında guzel kilo verdiniz. Biz sizi revizyon ameliyatına uygun bulmamıştık. Bu tip ameliyatlardan sonra ikinci ameliyatlar deneniyor. Ama belli şartları var. Hastanın ilk ameliyattan sonra kurallara uyması, birtakım ilaclar kullanması gerekiyor. Yoksa ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Her gun serum almak da problemi cozmez. İkinci ameliyatta 2 metre bağırsak devre dışı kalmış. Beslenme şeklinizin cok iyi duzenlenmesi ve duzenli vitamin almanız gerek."
Kaynak: Hurriyet