WhatsApp, onumuzdeki yıldan itibaren eski cihazlarda calışmayı bırakacak. Bu durum bazı cihazların tamamen desteğini kaybetmesine neden olacak, bazı cihazlar ise uygulamaya erişebilecek ancak tum ozellikleri kullanamayacak.
1 Ocak 2021'den sonra uygulamaya erişimde sorun yaşayacak olan cihazlar, iOS 9 veya altı işletim sistemine sahip olan iPhone modelleri veya Android 4.0.3 ve altında kalan diğer Android modeller olacak.
[h=2]Guncellemeler artık gelmeyecek[/h]
Yani iPhone 4 veya daha alt modeller kullananlar en son WhatsApp guncellemesini alamayacak. Ayrıca Samsung Galaxy S2 gibi bir neslin vazgecmekten zorlandığı modeller de artık guncelleme alamayacak modeller arasında yer alıyor.
Bazı WhatsApp kullanıcıları işletim sistemlerini iOS 9 veya Android 4.0.3'un ustune guncelleme şansına sahip. Bu telefonlardan birine sahipseniz, WhatsApp'ın yeni kararından etkilenmemek icin cihazınızı guncellemeniz gerekecek.
iPhone cihazınızın işletim sistemini guncellemek icin Ayarlar > Genel > Yazılım guncellemesi yolunu kullanabilirsiniz. Burada şu andaki işletim sisteminizi gorebilirsiniz. Android kullanıcıları ise cihazdan cihaza değişmekle birlikte Ayarlar ya da Hakkında bolumunden guncellemeyi gorebilir.
[h=2]Eski telefonlar neden guncellenmiyor?[/h]
Henuz WhatsApp'ın sahibi olan Facebook'tan konuyla ilgili olarak yapılmış bir acıklama yok. Yine de bu durumun genel olarak bu telefonların kullanım oranındaki duşuşle ilgili olduğunun acıklanması kimseyi şaşırtmayacaktır. Telefonların kullanım oranı duştukce firmalar icin o cihazlara destek vermek kazancından daha buyuk gider kalemi haline geliyor.
Akıllı telefonunuzun işletim sistemini daha yeni bir versiyona guncelleyemiyorsanız, sadece WhatsApp değil başka uygulamalara da erişiminizi kaybetmeniz olasıdır. Belki de bu donemde akıllı telefonunuzu yenilemek faydanıza olacaktır. Akıllı telefonlar hakkında daha fazla bilgi almak icin sitemizdeki diğer haberleri okuyabilirsiniz.