Kocaeli'nin Gebze ilcesinde bulunan ozel bir hastanede başhekimlik yaptığı sırada viruse yakalanan, virusu yendikten sonra organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybeden Dr. Lutfi Cetinkaya'nın yakınları, onun ornek ve yardımsever bir insan olduğunu anlattı.
Kocaeli'nin Gebze ilcesinde ozel bir hastanenin başhekimliğini yapan Dr. Lutfi Cetinkaya, yaklaşık 1 ay once rahatsızlanarak korona virus testi yaptırdı. Test sonucu pozitif cıkan Dr. Cetinkaya, hemen tedaviye alındı. Hastanede tedavi gorurken kendisine yapılan son 2 testi de negatif cıkan Dr. Lutfi Cetinkaya, virusu yendi. Ancak bu sefer de virusun vucudunda bıraktığı tahribatlarla mucadele eden Dr. Cetinkaya, organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Vefat haberini alan Dr. Cetinkaya'nın yakınları hastanenin onune geldi. Burada Cetinkaya'nın bazı yakınları gozyaşlarını tutamadı. Cetinkaya'nın yakınları ve calışma arkadaşları, onun yardımsever ve herkese ornek birisi olduğunu anlattı.

"Onu ornek alarak ben de doktor oldum"
Hayatını kaybeden Dr. Lutfi Cetinkaya'nın yeğeni Dr. Ali Cetinkaya, hayatı boyunca amcasını ornek aldığını anlattı. Doktor olmasında en buyuk payın amcasına ait olduğunu kaydeden Dr. Ali Cetinkaya, "Onu ozetlemek gerekirse bunca yıl hep beraber olduk, hep goruştuk. Kendisi ornek aldığım bir insandı. Bizim ailemizde tek doktor olarak o vardı. Onu ornek alarak ben de o yolda yurudum. Belki bugun doktor olmamda, insanlara yardım etmemde en buyuk paylardan birine o sahip. Sadece ben değil, cevremde konuştuğum bir cok kişi aynı şekilde kendisinin ornek alınacak bir insan olduğundan bahsediyor. Ozellikle şu son donemde zaten kendisinden duymadığım bircok şeyi başkalarından duydum. Herkes, iyi bir şekilde anılarından bahsediyor. Bircok kişinin hayatına dokunmuş, bircok kişiye yardım etmiş ve bunları yapmasından tek şey bence insanlara artık etme isteğiydi. Yani 'Sadece Allah rızası icin yapıyorum' derdi. Aslında yakından tanıyanlar daha iyi bilir, cok da belli ediyordu bunu. Ozellikle yaşantısıyla, buna herkes kalpten inanıyordu. Allah rahmet eylesin diyorum. 1 ay boyunca burada her gun takip ettik, elimizden geleni yaptık ama maalesef kurtaramadık" dedi.
"Bu acıyı başkalarının da yaşamasını istemiyoruz"
Ulke olarak zor bir donemden gecildiğini vurgulayan Dr. Cetinkaya, bu acıyı başkalarının da yaşamaması icin herkesin onlem alması gerektiğini soyledi. Cetinkaya, "Salgın hepimizin tanıdığı bir kişiyi aldı, bircok insanın hayatını değiştirdi, dokundu. Hala hastalığı geciren ve hastalığın sıkıntısıyla uğraşan da bircok kişi var. Hepimizi uzdu. Uzun bir surec, belki 1 sene oldu ama bu surec de bircok kişiyi uzdu, hepimizin hayatına dokundu. Amcam da cok dikkat ederdi aslında onlemlere. Kendisini hic maskesiz ya da onlemlere uymadan gezindiğini gormedim. Cunku kendisi cok kuralcı, disiplinli biri olduğu icin bunlara cok uyardı. Ama bir şekilde hayatımıza giriyor. O yuzden maske, mesafe ve temizlik onlemlerine dikkat etmeliyiz. Bu acıyı başkalarının da yaşamasını istemiyoruz" diye konuştu.
"Enerjik, neşeli, herkesi gulduren ve herkes tarafından sevilen bir adamdı"
Hayatını kaybeden Dr. Lutfi Cetinkaya'nın 20 yıldır yakın calışma arkadaşlarından birisi olan Dr. Ahmet Yeşil ise, onunla calışmaktan her zaman keyif aldığını ve gurur duyduğunu soyledi. Dr. Yeşil, "Lutfi beyle 20 yıldan beri birlikteyiz. Bu bolgede Lutfi Cetinkaya denildiği zaman hic kimsenin olumsuz bir kelime soylediğini hic duymadım bu bolgeden bir daha Dr. Lutfi Cetinkaya gecer mi, onu da inanın biz de bilmiyoruz. Ama herkes tarafından sevilen ve yaklaşık 30 yıldan beri bu bolgede, bu hastaneyi ayakta tutan liderlerden bir tanesiydi. Evet, ilk başta korona virus sebebiyle hastaneye yattı bundan yaklaşık 32 gun once. Yalnız son 2 testi zaten negatif cıktı. Yani bulaşıcı olmayan bir vefat durumuyla karşı karşıya kaldık. Basında korona virusun pozitif olduğunu soyluyorlar. Onun doğru olmadığını ben buradan birinci ağızdan soylemek istiyorum. Hepimizin başı sağ olsun. İnşallah geride kalanlar, onun bıraktığını daha ileriye goturebilmek icin elinden gelen butun cabayı sarf edecektir. Lutfi beyi Gebze'de nasıl tanırlar? Hayırsever ve herkesin elinden tutan inanılmaz keyifli bir adam. Anlatırken bile ben kelimeleri birleştiremiyorum. O sebepten dolayı da Allah mekanını cennet eylesin. Lutfu Bey cok keyif dolu, enerjik, neşeli, herkesi gulduren ve herkes tarafından sevilen bir adamdı. Ama tabii malum gundemimizdeki pandemi sebebiyle boyle bir durum maalesef ortaya cıktı. Hastanedeki butun herkesi maskesiz gorduğu zaman, hicbir zaman bağırmayan, sesi cok yuksek cıkmayan adam bu kadar onem gosteriyordu. Bizim başımıza geldi. Yoğun bakımda yaklaşık 30 gun yattık. 30 gun sonunda tabii ki korona virus ortadan kalktı ama organ yetmezliği sebebiyle de maalesef bu duruma geldik. Lutfi Cetinkaya'yı sevmeyen kimsenin olduğunu ben duşunmuyorum. Lutfi beyle calışmaktan ben cok keyif aldım, gurur duydum" şeklinde konuştu.
"Pandemi gercekten boyle gorulduğu gibi basit bir şey değil"
Korona virus tedbirlerine butun vatandaşların uyması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Dr. Yeşil, "Şu anda yaşadığımız durum bir doktorun, 30 yıldan beri Gebze'de hekimlik yapan, hastane işletmeciliği yapan bir hekimin başına geldi. Pandemi gercekten boyle gorulduğu gibi basit bir şey değil. Şimdi tabii ki mutasyona da uğradı. Bunun bizi 10 kat daha fazla sert etkileyeceğini biliyoruz. O yuzden butun halkımızın sosyal mesafesini korumasını, bu olayın cok ciddi olduğunu, sağlıkları icin, gelecekleri icin, geride bıraktıkları icin de kendilerini korumalarını ve kesinlikle maskesiz hicbir yerde dolaşmamalarını isteriz. Hastane sektorunde bile biz bu durumu yaşıyorsak, halkın yaşayacağı durumu tahmin bile edemeyiz. Onun icin lutfen sosyal mesafemizi koruyalım ve maskemizi kesinlikle cıkartmayalım" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı