Depremi yaşayan vatandaşlar korku dolu anları anlattı
Depremi yaşayan 72 yaşındaki teyze: "Ben cok korkuyorum hatta ustumde onun etkisi var"

"Bir ucak boşluğa duşer gibi ses cıkardı ve boyle devam ederse bina yıkılacak diye duşundum"
ELAZIĞ - Elazığ'da sabah saatlerinde meydana gelen 5.3 buyukluğundeki depremi yaşayan vatandaşlar korku dolu o anları anlattı.
Elazığ'da saat 09.37'de 5.3 buyukluğunde deprem meydana geldi. Daha once de 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde Elazığ'da 37, kişi hayatını kaybederken 20 binden fazla konut ise hasar gormuştu. Buyuk depremin uzerinden bir sene gecmeden bu gunku depremi yaşayan vatandaşlar, korku dolu o anları anlattı. Merkez bağlı Yeni Mahalledeki 7 katlı bir binanın icerisinde sıva dokulmesi ile ufak catlakların oluşması ise bina sakinlerini korkuttu.
"Deprem olacak diye sabaha kadar uyuyamadım ve en sonunda da oldu"
Deprem anında yaşadıklarını anlatan 72 yaşında Namiyet Karaaslan, "Deprem anında yataktaydım ve uyandım. Kahvaltı hazırlayacaktım o esnada beşik gibi sallandık. Koşa koşa kapıyı actım ki deprem durdu ama cok korktum. Duğer depremi de yaşadık. Gecen sene Mersin'den geleli bir hafta olmuştu ve depremi de yaşadık. Allah korusun bizleri. Ben cok korkuyorum hatta ustumde onun etkisi var. Deprem olacak diye sabaha kadar uyuyamadım ve en sonunda da oldu" dedi.
Deprem anında korkmadığını, televizyonu tuttuğunu dile getiren Ali Karaaslan ise " Deprem anında hanım cok korktu. Hemen kapıya doğru koştu. İyi ki deprem cok kısa surdu eğer uzun surseydi hepimiz etkilenirdik" diye konuştu.
"Bir ucak boşluğa duşer gibi ses cıkardı ve boyle devam ederse bina yıkılacak diye duşundum"
Deprem anında yaşadıkları korku dolu anı anlatan Aziz Sezer de, " Deprem anında buroda dorduncu kattaydım, bayağı iyi sallandı. Bir ucak boşluğa duşer gibi ses cıkardı ve boyle devam ederse bina yıkılacak diye duşundum. Yıkılmadı ve durduğu zaman dışarı cıktık. Ona rağmen herhangi bir olumsuz haber almadık ve buna da şukretmek lazım" şeklinde konuştu.
Binalarında catlak ve sıva dokulmesi olan Mete Akın ise, "Uyandık ve cok buyuk bir depremle karşılaştık. Aşağı indiğimizde de sonuc boyleydi, sıvalar dokulmuştu. Cok korkuyoruz, inşallah bir daha boyle bir şeyle karşılaşmayız. 7 katlı bir binada catlaklar da oldu" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN YEŞİLIRMAK