TV8 ekranlarının reyting rekorları kıran yarışma programı MasterChef finale doğru ilerliyor. Tadım esnasında Somer Şef'in kaşık atması ise izleyenlerde merak konusu oldu. MasterChef 2020'de finale cok az bir zaman kaldı! Yeni bolumden ilk sahne olarak yayınlanan Fragmanda yarın akşam yayınlanacak eleme turundaki final yemeği gosterildi. Peki MasterChef, Kaşık atmak ne demek? MasterChef ceyrek final yemeği ne?
[h=3]MASTERCHEF KAŞIK ATMAK NE DEMEK?[/h]Kaşık atmak, MasterChef'te daha once de yapılan bir davranıştır. 2019 yılında şampiyon olan Cemre'nin yemeğinde de şefler tadım esnasında kaşık atmıştır. Sonrasında ise Mehmet Şef kaşık atmanın ne olduğunu acıklamıştır. Kaşık atmak, benim sana oğretecek bir şeyim kalmadı demektir. Şefler arasında oğrencilerinin yemeklerini tadan ve hic bir eksik bulmadıklarında başarılarını gostermek icin yaptığı bir harekettir.
9 Aralık 2019 tarihinde yaşanmış olan bu olay, şimdi 27 Aralık 2020'de yaşanıyor. Somer Şef yarın yayınlanacak yeni bolumde yarışmacılardan birinin yemeğini harika bulduğu icin kaşık attığını goruyoruz. Acaba Ozgul mu? Emir mi? Bakalım yarın hangisi MasterChef'in finaline adını yazdıracak.
[h=3]MASTERCHEF CEYREK FİNAL YEMEĞİ NE?[/h]MascterChef ceyrek final oyununda Ozgul ve Emir'in yapacakları eleme oyunu yemeği Klasik bir Turk Mutfağı yemeği olan Ali Nazik Kebabı'dır. Bu senenin yarışmacılarından Kayhan Oztekin'in Somer Şef ile arasında gecen bir diyalogda, Somer Şef'in imza yemeği olduğunu bildiğini şu sozlerle idade etmişti. "2012 yılında unlu bir yemek yazarıyla gittiğiniz Gaziantep gezisinde aranızda kucuk caplı bir tartışma geciyor. Kendisi 'Ali Nazik kebabını nasıl menunuze koymazsınız?' diyor. Siz pişman oluyorsunuz ve Avustralya'daki restoranınızın menusune koyuyorsunuz. Aynı yıl ise Avustralya'da en iyi yemek seciliyor. Siz ustanızı arıyorsunuz birinci olduğunuzu soyluyorsunuz. Ustanız da 'İcinde patlıcan var, et var, sarımsak var, tereyağı var. Bu birinci olmayacak da hangisi olacak?' diyor" Yanı Ali Nazik Kebabı Somer Şef'in Avustralya'daki restoranında menusunde yer alan ve "en iyi yemek" secilen yemeğidir.
MasterChef yarın akşam saat 20:00'daCeyrek Final Bolumu ile TV8 ekranlarında başlayacak. Finale Ozgul mu kalacak yoksa Emir mi? MasterChef'e kim veda edecek izleyip goreceğiz.