koyun yununden neler yapılır koyun yunu
Gelinlikleri hep satenden tulden yapılan zarif kabarık peri elbisesi gibi sanıyorsanız yanılıyorsunuz İngiltere'de yaşayan Louise Fairburn kendine koyun yununden bir gelinlik tasarlamış ve duğununde giymiş...Bana gore cokta ilginc olmuş...Bakalım sizin fikriniz ne olacak

Louise Fairburn, kendi koyun surusunun yununden yapılan bir gelinlik giyerek evlendi.

İngiltere'de yaşayan Louise Fairburn, kendi koyun surusunun yununden yapılan bir gelinlik giyerek evlendi. Ciceği burnunda gelin Louise, 42 yaşındaki eşi Ian Fairburn'a da gelinliğine uygun olarak tasarladığı yine koyunlarının yununden yapılan bir yelek giydirdi. Mrs Fairburn ayrıca, koyun boynuzundan yapılan bir bastonu da aksesuar olarak kullandı. Misafirlere koyun sutuyle yapılan cikolata verilirken, akşam icin de kuzu eti ikram edildi.

Boyle bir duğunle nasıl evlenmeye karar verdiğini anlatan Louise Fairburn, "Bir reklamda kilimden yapılan bir elbise gordum ve aynı şeyin yunlerden de yapılabileceğine karar verdim. Koyun delisi biriyim ama gelinliğimi biraz yardım aalarak tasarladım" dedi.

Koyun yununden yapılan gelinlik 1,500 pounda mal oldu. Elbisede kullanılan yunler 67 saatte eğirildi.
Evlenme toreni sırasında Ian Fairburn farklı duygular yaşadığını belirterek, "Onunla beraber yururken ona baktığımda gozume kuzu gibi gorundu" dedi.