Tek istekleri evlatlarının mezarının Musluman topraklarda olması
Suriyeli aile Sırbistan'daki kampta olen oğullarının cenazesini istiyor

23 yaşındaki Suriyeli gencin umut yolculuğu olumle bitti, cenazesi morgda kaldı
Afyonkarahisar'daki acılı aile evlatlarının Sırbistan'daki cenazesinin Turkiye'ye getirilmesini istiyor
AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'a 6 yıl once goc eden Suriyeli aile, sığınmacı olarak Sırbistan'a giden ve 1 hafta once kaldığı kampta kalp krizi gecirerek olduğu soylenilen 23 yaşındaki cocuklarının cenazesinin Turkiye'ye getirilmesini istiyor. Acılı anne cocuğunun mezarının Musluman topraklarda olmasını istediğini soyleyerek, yetkililerden yardım bekliyor.
Suriye'de yaşanan ic savaştan dolayı Karbouj ailesi yaklaşık 6 yıl once Halep'ten Afyonkarahisar'a goc etti. Burada kendilerine bir yaşam kuran Karbouj ailesinin 23 yaşındaki oğulları Mohammad Almehdi Karbouj yaklaşık 3 ay once sığınmacı olarak Avrupa ve İskandinav ulkelerinden birine geciş yapabilmek icin kacak yollardan Sırbistan'a gitti. Sığınmacı olarak Sırbistan makamları ise Karbouj'ı gecici olarak Sid'deki multeci kampına yerleştirdi. Karbouj burada yaklaşık 2 ay aldıktan sonra bir sabah kaldığı odada olu bulundu. Sırbistan polisi yaptığı incelemelerin ardından Karbouj'un olumunu kayıtlara kalp krizi olarak gecti. Karbouj'ın cenazesi birlikte gittiği arkadaşları tarafından teyit edilerek durum Afyonkarahisar'daki ailesine bildirildi. Buyuk bir şok yaşayan aile ise bunun uzerine Sırbistan makamlarından cocuklarının cenazesini teslimini istedi ancak bu başvuruları karşısında Sırbistan'dan net yanıt alamadılar. Aile cocuklarının Turkiye'ye, Afyonkarahisar'a getirilerek defnedilmesini istiyor.
"Ağabeyimin cenazesi 1 haftadır morgda bekliyor"
Yaşadıkları olayla ilgili İhlas Haber Ajansı'na acıklamalarda bulunan Karbouj ailesinin en kucuk ve Turkce konuşabilen ferdi 14 yaşındaki Lin Karbouj, ağabeyinin calışmak icin Avrupa ulkelerine gecebilmek icin Sırbistan'a gittiğini ifade etti. Karbouj ağabeyinin olum haberi ve sonrasında yaşananları ise şoyle anlattı:
"Ağabeyim 3 ay once İstanbul'a gitti sonra Sırbistan'a gitti. Oraya gittiğinde bizlere fotoğraf attı. Kaldığı kampta kalp krizi gecirdi dediler. Polis gitmiş kaldığı kamptaki arkadaşlarına ağabeyimin kalp krizi gecirerek olduğunu soylemiş. Arkadaşları da bizi aradı ve sonrasında bir arkadaşı teyzesinin oğlu olduğunu soyleyerek cesedini gorup teşhis etti. Biz ağabeyimin cenazesinin getirilmesini istiyoruz. Ağabeyim orada bir morgda kalıyor. Biz buraya getirilip burada defnedilmesini istiyoruz. Cenazesi 1 haftadan bu yana orada."
Anne Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istiyor
Karbouj ailesi kendilerine yardım etmeleri icin Afyonkarahisar Valiliği ve İnsanı Yardım Vakfı'na başvurdu. Aile şimdi kendilerine bir yardım eli uzanmasını bekliyor. Aslen Turk kokenli olduğunu soyleyen acılı anne İman Karaman ise, oğlunun fotoğraflarına sarılıp operek, evladının cenazesinin Musluman topraklarda defnedilmesi icin yardım bekliyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / GOKTEN CEYLAN