Kuraklığın gozyaşları...İznik golunde onlenemeyen cekilme
Gol cevresindeki esnaf caresiz golun gunden gune cekilmesini yaşlı gozlerle izliyor
BURSA - Turkiye'nin 5. buyuk golu olan İznik Golu gunden gune kuruyor. Kuraklığın yakasını bırakmadığı İznik golunun icler acısı hali bir işletmeciyi gozyaşlarına boğdu. Aysel Karaman, "Ben cocuklarıma ne anlatacağım. Bu guzelim gol birkac yıl icerisinde yok olacak" diyerek gozyaşı doktu. Goldeki cekilme havadan da goruntulendi.
Turkiye'nin 5. Marmara Bolgesinin ise en buyuk golu olan İznik Golu kuraklık ile mucadele ederken sudaki cekilme 350 metreye kadar ulaştı. İznik'in en buyuk iskelesi olan Cakırca İskelesi ise adeta karaya oturdu.
Gozyaşlarına hakim olamadı
İznik Golu Cakırca kıyısında işletme sahibi Aysel Gulec gozyaşları icinde golun icler acısı halini anlattı. Gulec, "Ben sahil kasabasında sahil kenarı işletmecisiyim. Biz bu golu birkac sene icinde goremeyeceğiz. Ben her sabah iş yerime geldiğimde ilk once gelip golun durumuna bakıyorum. Her gecen gun karşılaştığım manzara gercekten beni cok uzuyor. Bu giden sadece gol değil, bu giden bizim cocuklarımızın geleceği. Yani ben ileride cocuklarıma "burası da bir goldu burada su vardı burada yuzuluyordu" demek istemiyorum. Biz bu yaz gole giremedik, her yer bataklık oldu" dedi.
55 yıldır İznik Golunu boyle gormedim
İznik golunun kıyısında işletmesi bulunan Naci Ozsoy ise "55 yaşındayım 30 sene balıkcılık yaptım. 20 senedir de işletmeciyim. İznik Golu'nun bu derece cekildiğini hic gormedim. Gorsel olarak yakında sazlıklar da cıkar buradan sivrisinek, yılan buna benzer her şey koyumuze gelir. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.