İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından duzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Soylu, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt ici ve dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Haber kategorisinde Mehmet Emin Menguarslan'ın "Mucizenin adı Ayda" ve Bestami Bodruk'un "Diyarbakır anneleri" başlıklı fotoğraflarını oylayan Soylu, spor kategorisinde Huseyin Yıldız'ın "Buz tutan golde futbol", yaşam kategorisinde ise Muhammed Said'in "Muhammed bebeğin mutluluğu" başlıklı fotoğraflarını secti.
Soylu, oylamanın ardından yaptığı acıklamada, fotoğrafların, 2020 yılını hem Turkiye ozelinde hem de dunya genelinde iyi ozetlediğini soyledi.
Bu yıl bircok sıkıntı ve umudun bir arada yaşanıldığını belirten Soylu, AA muhabir ve foto muhabirlerinin, dunya genelinde yaşanan ozellikle karmaşıklık ve kaos goruntulerini cok guzel yansıttıklarını dile getirdi.
Turkiye ve dunyadan doğal guzellikler ile insanların, fotoğraf karelerinde iyi oznelendiği değerlendirmesinde bulunan Soylu, "Bana gore her yıl birbirinden cok daha iyi bir şekilde, hem sanatsal yaklaşımı hem de o yılın ozetini goruyoruz. Fotoğraflara bakarken yıl, bir film şeridi gibi gozumun onunden gecti. Cok tebrik ettiğimi ifade etmek isterim. Bir taraftan hem bir seciciliği ortaya koyuyor veya bunun onunu acıyor bir taraftan da fotoğraflarla bir yılı yaşatıyor." diye konuştu.
Soylu, sectiği fotoğraflara ilişkin şunları kaydetti:
"Benim uc kategoride 4 tercihim oldu. Birincisi Diyarbakır Anneleri. Onlar bir umudu yaşatıyor. Bir umitsizliğin umuda nasıl donuşebileceğini gosteriyor ve geleceğe ait bir umut veriyorlar. Ayda bebek de aslında enkazın altında kaybolduğunu zannettiğimiz bir hayatın nasıl tutunduğunu gosteriyor. Spor kategorisinde hakikaten cok guzel fotoğraflar var. Belhanda'nın ve Siirt'te voleybol oynayan cocukların fotoğrafı da guzel. Ama Cıldır Golu'nun uzerinde sahayı ve cocukları iyi fotoğraflamış 'o an' benim tercihim oldu. Cocuk ruhunun zor şartlarda bile kendine ait oyun alanını nasıl oluşturduğunu ifade ediyor. Biz Turkiye'deyiz ama yanı başımızda neredeyse kıyamet kopuyor. O kıyametten bir parca olan Muhammed bebeğin babasıyla karşı karşıya kaldığı tum masumluğa rağmen o sevinci... İşte belki de benim sectiklerim, diğerleri de oyle dunyaya bir fotoğraf uzerinden kitaplar dolusu bir anlatım ortaya koyuyor. O yuzden tebrik ediyorum. Cok guzel fotoğraflar koymuşsunuz. Biz de o kadar anlamlı fotoğraf icinden hangisini secelim diye zorlandık."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Fatih Demirci