RAM temizleme işlemi, cihazınızı hızlandırmak icin kullanabileceğiniz en basit yontemlerden bir tanesidir. Pek cok kullanıcının aklında iPhone RAM temizleme işlemi nasıl yapılır sorusu var. Sizin icin farklı iPhone modellerinde kolayca uygulayabileceğiniz yontemleri anlattık ve bilmeniz gereken ipuclarını paylaştık.

Her cihazın kendine ait bir RAM’i vardır ve bu RAM’ler kısa sureli veri depolaması yaparlar. Kısa sureli de olsa RAM uzerine yazılan veriler cihazınızın yavaşlamasına neden olabilir. RAM temizleme işlemi icin Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanabileceğiniz araclar var ancak iPhone, herhangi bir RAM temizleme aracı ile birlikte gelmiyor.
Peki, iPhone RAM temizleme işlemi nasıl yapılır? Bu işlemi gercekleştirmek icin kullanabileceğiniz pek cok farklı mobil uygulamaya App Store uzerinden ulaşabilirsiniz ama herhangi bir mobil uygulama indirmeden de iPhone RAM temizleme işlemi yapabilirsiniz. Sizin icin iPhone RAM temizleme nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve bilmeniz gereken ipuclarını anlattık.

iPhone RAM temizleme nasıl yapılır?

iPhone ana ekran duğmeniz varsa:
  • Adım #1: Cihazın guc duğmesine basılı tutun.
  • Adım #2: Kapatmak icin kaydır” yazısı gelince guc duğmesine basmayı bırakın.
  • Adım #3: Ana ekran duğmesine basılı tutun.
  • Adım #4: Ana ekran acılınca duğmeye basmayı bırakın.
  • Adım #5: iPhone RAM temizleme işlemi tamamlandı.
iPhone ana ekran duğmeniz yoksa:
  • Adım #1: AssistiveTouch ozelliğini aktif hale getirin.
    • Ayarlar, Erişilebilirlik bolumunden AssistiveTouch ozelliğini aktif hale getirebilirsiniz.
  • Adım #2: Cihazın guc duğmesine basılı tutun.
  • Adım #3: “Kapatmak icin kaydır” yazısı gelince guc duğmesine basmayı bırakın.
  • Adım #4: AssistiveTouch butonuna dokunun.
  • Adım #5: AssistiveTouch menusundeki ana ekran duğmesine basılı tutun.
  • Adım #6: Ana ekran acılınca duğmeye basmayı bırakın.
  • Adım #7: iPhone RAM temizleme işlemi tamamlandı.