Samsung Galaxy akıllı cep telefonlarındaki TWRP‘de yaşanan “Unable to mount data” (data bağlanılamıyor hatası veya twrp dosyaları gormuyor) ve “Internal Storage 0mb” sorununa kesin cozum bulundu.

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge icin DATA Sorunu ve Cozumu

Android geliştirici platformu XDA-Forum uyelerinden ve geliştiricilerinden biri olan Tkkg1994 kullanıcı isimli uye bu soruna ve bulduğu cozume dair aşağıdaki yazıyı yazmıştır (Turkce ceviri yapılmıştır):

Bu sorunla karşı karşıya geldiniz mi bilmiyorum ancak bazılarınız şifrelemeyi kaldırsa bile TWRP’den DATA bolumunu aktifleştiremiyordu. Bu neden oluyor?

Acıklama:
Samsung, DATA bolumune oreo guncellemesiyle kota desteğini ekledi. Bu da demek oluyor ki TWRP’nin calışması icin bu yeni kota desteğine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Şimdiye kadar bircok geliştirici kendi kernel’lerinde bu ozelliği iptal etti (bu sayede TWRP’de bir sorun yaşanmadan DATA bolumu aktifleştirilebiliyordu).

Ben Ne Yaptım:
Cihaz ağacını guncel dosyalarla, kernel’lerle ve bunun gibileriyle birlikte guncelledim. Yukarıda bahsettiğim kota desteği de dahildir.

Bu TWRP versiyonu stok ve destekleyen oreo kernel’lerinde calışıyor. Eski kernel’ler (bu sorunu duzeltmek icin kota desteğini kaldıranlardan bahsediyorum) burada calışmıyor. Lutfen kernel geliştiricinize kota desteği ekleyerek guncellemesini soyleyin