Haberler.com/ Olgun Kızıltepe - Bir suredir gırtlak kanserine bağlı olarak tedavi gormekte olan unlu Turk Halk Muziği Sanatcısı Engin Nurşani, genc yaşında hayata gozlerini yumdu. Sanat dunyasını yasa boğan olum sonrası unlu sanatcı icin Sarıgazi Cemevi'nde toren duzenlendi.
[h=3]BİR TARAFTA ACI, BİR TARAFTA ŞOV[/h]Duzenlenen torene unlu sanatcının yakınları ve sevenleri katıldı. Ancak cenazede Engin Nurşani'nin eşinin tabutun uzerine kapanıp ağladığı anlarda hayranlarından bazıları buyuk bir duyarsızlık orneğine imza atarak tabutun başına sırayla gecip hatıra fotoğrafı cektirdi.
[h=3]1,5 YILDIR TEDAVİ GORUYORDU[/h]Engin Nurşani'nin hayatını kaybettiği hastaneden yapılan acıklamada, "Yaklaşık 1,5 yıl once yakalandığı nazofarenks (gırtlak) kanseriyle mucadele eden Engin Nurşani'nin tedavisine yatan hasta servisimizde devam ediliyordu. Maalesef ki bugun saat 07.00'de hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine sabır diliyoruz" denilmişti.
[h=3]ENGİN NURŞANİ KİMDİR?[/h]Engin Nurşani, 9 Ocak 1984 tarihinde dunyaya geldi. 2003'de Adına Bir Cizik Cektim albumu ile muzik kariyerine başlayıp, 2019'da gırtlak kanseri hastalığına yakalanıp muzik kariyerine gecici ara verinceye kadar toplam sekiz album cıkarmıştır. Kucuk yaşlarından beri babasından muzik eğitimi almış, yanında konserlerine katılmıştır.Muziği cok seven Nurşani, babası gibi halk ozanı olmak istemiş, ancak babası oğlunun daha iyi bir meslek secmesini istemiş, bu kararına karşı cıkmıştır. 2003'un başlarında Engin, babasından habersiz, ilk albumu olacak olan Adına Bir Cizik Cektim albumunu cıkartacağı İstanbul'a geldi ve profesyonel muzik kariyerine başladı. Temmuz 2019'da ise, babası Ozan Ali Nurşani'nin sosyal medyadan oğlunun hastalandığı olduğunu duyurması ve yardım istemesi ile kamuoyu Engin Nurşani'nin gırtlak kanseri olduğunu oğrenmişti.