Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi'nin Yamansaz bolgesinde atıl arazileri tarlaya cevirerek başladığı tarımsal uretim calışmalarında toprakla buluşan buğday tohumları filiz verdi. Tohumların duzenli aralıklarla yapılan tarla cıkış kontrollerinde filizlenmenin iyi olduğu belirlendi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Umit Uysal'ın covid-19 salgının neden olabileceği olası gıda sıkıntısına dikkat cekmek ve atıl arazileri yeniden tarımla buluşturmak icin başlattığı tarımsal uretim calışmalarda ikinci aşama devam ediyor.
Muratpaşa Belediyesi'nin nisan ayında mısırla başlayan uretim calışmalarında, ikinci aşama olarak, ekim mevsimin gelmesiyle buğdaya donuldu. 35 bin nufusuyla Antalya'nın en kalabalık mahallelerinden Guzeloba'nın Yamansaz bolgesinde 45 donum alan Park ve Bahceler Mudurluğu tarafından taşlarından temizlendi, traktorlerle surulup işlendi ve ekime uygun hale getirildi.
İlk yağmurlarla ıslanan toprağa Kasım ayının sonunda buğday tohumları ekildi. Tohum ekiminin ardından duzenli aralıklarla ekimin hem tohum kalitesini hem de bu duzgun ekilip ekilmediğini gosteren tohum tarla cıkışları takip edildi. Kontrollerde tohumların filizlenmesinin son derece iyi olduğu belirlendi. Su baskınlarına neden olan son sağanaklardan etkilenmeyen 45 donum alanını buğday filizlerinin yemyeşil kapladığı goruldu. - ANTALYA