Manisa'nın Salihli ilcesinde yaşayan kadın girişimci Elif Kaval, sosyal medyada gorduğu Adana'nın yoresel yiyecekleri arasında yer alan ve tum Turkiye'ye acılan lezzeti olan şırdan ve mumbar dolmasının ustası oldu.
Salihli'de yaşayan Elif Kaval, sosyal medyada Adana'nın yoresel lezzetlerinden olan şırdan ve mumbarı gorup, bu konuya da merak sardı. Nasıl yapıldığını oğrenen Kaval, şırdan ve mumbar dolmasını evde yapıp, sosyal medyadan satmaya başladı. İstediği ilgiyi gorse de işin peşini bırakmayan Kaval, Adana'ya gidip, şırdan ve mumbar dolmasının yapımını ustasından oğrendikten sonra Manisa'nın Salihli ilcesinde işyerini actı. Kaval'ın ustası olduğu şırdan ve mumbarların goruntusu yuz ekşitse de Salihli'de tadanlar tarafından vazgecilmez oldu. Kadın girişimci Kaval'ın yaptığı şırdan ve mumbarı tatmak icin Ege Bolgesinin her il ve ilcesinden tatmaya gelenler oluyor.
"Yapımı 7 saat suruyor"
Şırdan ve mumbarı ilk sosyal medyada gorduğunu dile getiren Elif Kaval, "Merak uzerine soysal medyadan gorduğum şırdan ve mumbarı evde yapıp, yine sosyal medya uzerinden tanıtıp satmaya başladım. Talep cok olsa da daha sonra Adana'ya giderek, eğitimini alıp, bu işi iyice oğrendim. Daha sonra Salihli'de kendi işyerimi actım" dedi. Şırdan mumbar hakkında bilgiler veren Kaval "Şırdan kuzunun işkembesinin dortte biri, mumbar ise kuzunun kalın bağırsağıdır. Yoresel lezzetlerde malzeme olarak, pirinc, baharat, biber salcası ve kuzu ic yağı kullanıyoruz. Hazırlanışı ise yaklaşık 7 saat suruyor. Yedi saattin ardından sofralardaki yerini alıyor. Gorunuşune aldanıp yemeyenler cok fazla ama tattıklarında gorecekler ki vazgecemeyecekleri bir lezzet. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.
"Yiyenler vazgecemiyor"
Coğu muşterilerinin merak uzerine gelip şırdan ve mumbarı tattığını anlatan Kaval, "Kimileri beğendi, kimilerine damak tadı farklı geldi. Fakat bunu yiyenler vazgecemiyor. Adana'nın yoresel lezzetlerinden olan şırdan ve mumbarı, Ege bolge halkıyla buluşturduk, şimdiki hedefimiz ise Eskişehir'e ait olan Balaban Kebabını muşterilerimizle buluşturmak istiyoruz. Herkese afiyet olsun" şeklinde konuştu.
Kaval, korona virus tedbirleri kapsamında sadece gel al ve paket servisi ile hizmet verdiklerini, sokağa cıkma kısıtlamasında ise sadece paket servisi ile hizmet verdiklerini sozlerine ekledi. - MANİSA