Bursa Ticaret Borsası Laboratuvar ve Depoculuk A.Ş.'nin yeni actığı Gaziantep Şubesi'nin yetkili sınıflandırıcı lisans denetimi, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Urun Teknoloji ve Laboratuvar Şube Mudurluğu tarafından gercekleştirildi.
Ulkemizde tarım urunleri ticaretinin kolaylaştırılması, geliştirilmesi ve bolge tarımına katma değer sağlanması amacıyla, Bursa Ticaret Borsası tarafından kurulan Laboratuvar ve Depoculuk Anonim Şirketi, Karacabey'deki ilk şubesinin ardından Gaziantep'te actığı ikinci şubesiyle mudilere hizmet vermeye başlıyor. 5300 Sayılı Tarım Urunleri Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında kurulan ve Yetkili Sınıflandırıcılık Lisansı'nı alan Bursa Ticaret Borsası Laboratuvar ve Depoculuk Anonim Şirketi'nin yeni actığı Gaziantep Şubesi'nde, yetkili sınıflandırıcı lisans denetimi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Urun Teknoloji ve Laboratuvar Şube Mudurluğu tarafından gercekleştirildi.

Projeler hayata gecmeye devam ediyor
Pandemiyle birlikte tum dunyada olduğu gibi ulkemizde de nitelikli ve teknoloji odaklı tarımın oneminin cok daha iyi anlaşıldığını belirten Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yonetim Kurulu Başkanı ve Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yonetim Kurulu Uyesi Ozer Matlı,"Korona virus salgınına rağmen uyelerimiz başta olmak uzere ureticilerimizin ticari hayatlarına katkı koyacak projelerimizi bir bir hayata gecirirken, Turk tarımına cağ atlatacak 'lisanslı depoculuk' sisteminin en onemli ayağı olan yetkili sınıflandırıcılık hizmetinde, şubeleşme calışmalarımızıda tum hızıyla surduruyoruz" diye konuştu.
Tarım ve gastronomi kenti Gaziantep'e 'yetkili sınıflandırıcılık' hizmeti
Turkiye'nin bir tarım ulkesi olduğuna dikkat ceken Başkan Matlı, "Bu kapsamda, urun piyasalarımızın başta Avrupa Birliği olmak uzere gelişmiş ulkeler gibi sağlam ve dinamik bir yapıya kavuşturulması amacıyla hayata gecirilen ve her gecen gun gelişme kaydeden Turkiye Urun İhtisas Borsası'nın 'olmazsa olmazı' olan yetkili sınıflandırıcılık hizmetidoğrultusunda, ikinci şubemizi ulkemizin en onemli tarım ve gastronomi kentlerinden biri olan Gaziantep'te acmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
"Ureticinin rekabet gucu artacak"
Denetimlerin kısasure icinde tamamlamasıyla bolge ureticisine analiz hizmeti vermeye başlayacaklarını kaydeden Bursa TB Yonetim Kurulu Başkanı Ozer Matlı, "Ticaret Bakanlığı tarafından verilecek 'Yetkili Sınıflandırıcı Lisansı' ile lisanslı depolarda yetkili sınıflandırıcı olarak buğday,arpa ve mısır urunlerinin analizlerini guncel teknolojiyle donatılan laboratuvarımızda gercekleştirerek, urunlerin sınıflandırılmasını ve lisanslı depolarda en uygun koşullarda depolanmasınısağlayacağız. Boylece ticaretin,kalitesi ve standartları belirlenen tarım urunleri uzerinden yapılmasına imkan tanıyarak hem ureticimizindaha fazla kazanc elde etmesini hem de uluslararası piyasalarda rekabet gucunu artırmasını sağlamış olacağız. Bu vesileyle, Gaziantep şubemizin bolge ureticimiz, tuccarımız ve sanayicimiz başta olmak uzere ulkemize hayırlı olmasını dilerken, yeni şubelerimizi hızla hayata gecirmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı