Bursa'da bir tekstil firmasında calışan genc, işten artan vakitlerinde, sokak hayvanlarına mama getiren ya da ceşitli yardım kuruluşlarına bağış yapan kişilerin arabalarının farlarını ucretsiz olarak temizleyerek, sosyal medyada başlattığı yardım kampanyasının ilgi gormesini sağlıyor.
Daha once babasıyla far temizleme işi yaptığı dukkanından ayrılarak tekstil firmasında calışmaya başlayan Ufuk Bulbul, yardımlaşma geleneğini yaşatmak icin sosyal medya uzerinden yardım kampanyası başlattı.

Paylaşımlarında, yardıma muhtac insanlara ve sokak hayvanlarına yardım karşılığında herkesin arac farlarını ucretsiz temizleyeceğini duyuran Bulbul, kampanyasına katılanların arac farlarını evinin garajında temizliyor.
Bulbul, sokak hayvanlarını cocukluğundan beri cok sevdiğini, insan olmanın ozunun ise yardımlaşma olduğunu anlattı.
Yardımsever genc, far temizleme işini calıştığı firmadan arta kalan vakitlerinde yaptığını vurgulayarak, "Bunu ekstradan yapıyorum, sokak hayvanlarına, zaman zaman afetlerde ve yardıma muhtac kişiler gorduğumde yardım edebilmek icin. Bundan herhangi bir kazancım yok benim, sadece mama getirenlere ya da ceşitli derneklere yardım edenlere ucretsiz far temizliği yapıyorum." diye konuştu.
Sosyal medya hesabından yaklaşık 4 ay once ihtiyac sahibi insanlara ya da sokak hayvanlarına yardım icin cağrıda bulunduğunu belirten Bulbul, şunları soyledi:
"Cocukluğumdan beri hayvanları cok seviyorum, onlara yardım etme isteğimle başladı bu durum. Sosyal medya hesaplarımdan yardım icin paylaşımlar yapıyordum, hayvanlara da kendi imkanlarım doğrultusunda yiyecek sağlıyordum. Bu yetmeyince 'elimden gelen nedir' diye duşundum. Fabrikaya girdikten sonra far temizleme işini yapmadım, sonra hafta sonlarında ve gun icinde boş vakitlerimde bu iki işi birleştireyim diye duşundum. Ben insanların arac farlarını temizleyeyim onlar da yardım yapsın. Boş vakitlerimi boyle değerlendiriyorum. Sonraları ilgi cok olunca, guncel olaylara gore de yardımlar değişmeye başladı. Mesela İzmir depreminde AKUT'a 4 tane 10 liralık yardım mesajı atanların da farlarını temizledim, ihityacı olan insanlara da yardım sağladık. Muhtarlarla, belediyelerle goruşup ihtiyac sahibi insanları ziyaret edip yardımları ulaştırdım. Paraları ve bağışları bu iş karşılığında insanlara ulaştırdım. Sosyal medyadan insanlar bize ulaşıyor, katılım guzel, insanlar sağ olsun paylaşımlarımızı takip ediyorlar."
"Şehir dışından da ulaşanlar oldu"
Turkiye'nin ceşitli şehirlerinden de destek icin gelen insanlar olduğuna değinen Bulbul, "İnsanlar duyarlı davranıyor, İstanbul, Manisa, İzmir ve Mersin'den destek icin gelen insanlar var. Genelde seyyar olarak veya evimin garajında yapıyorum temizlik işlemini. Yardıma muhtac ne kadar canlı varsa bizim yardım etmemiz gerekiyor. Bu bizim insanlık gorevimiz. Ben bu işten maddi kazanc sağlamıyorum, ihtiyacım cok şukur. İnsan olarak bu benim gorevim diye duşunuyorum." dedi.
İnsanların kendisine sosyal medya uzerinden ulaşabileceklerini vurgulayan Bulbul, kampanyaya ilginin artacağını duşunduğunu dile getirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Volkan Bayraktar