Nilufer Belediyesi'nde, Turk Loydu Vakfı tarafından gercekleştirilen dış denetim sureci dort gun suren calışmanın ardından tamamlandı. Denetim sonucunda, pandemi surecine rağmen Nilufer Belediyesi'nin yonetim sistemlerinde pozitif eğilimin olduğu ve uygulamaların 2020 yılında daha da ileriye taşındığı vurgulandı.
Turk Loydu Vakfı, Nilufer Belediyesi'nde dort gun boyunca Kalite Yonetim Sistemleri, Cevre Yonetim Sistemleri, İş Sağlığı Guvenliği Yonetim Sistemleri ve Vatandaş Memnuniyeti Yonetim Sistemleri standartlarında denetim gercekleştirdi. Denetimin acılış toplantısında konuşan Turk Loydu Vakfı Başdenetcisi Mumin Bakkal, koronavirus pandemisinin kurumların plan ve calışmalarını onemli olcude etkilediğini belirtti. Mumin Bakkal, Nilufer Belediyesi'nin Stratejik Planı'nın gecen yıl cok etkileyici olduğunu da sozlerine ekledi.
Acılış toplantısının ardından başlayan dort gunluk dış denetim surecinde, Nilufer Belediyesi'nin ilgili mudurlukleri ile mudurluklerin saha uygulamaları incelendi. Denetimlerin buyuk kısmı cevrimici olarak gercekleştirilirken, bir kısmı da yuz yuze yapıldı.
Dort gunun sonunda elde edilen bulgular, Nilufer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilufer Belediye Başkan Yardımcıları ile birim mudurleri ve Turk Loydu Vakfı denetcilerinin katıldığı dış denetim kapanış toplantısında değerlendirildi.
"2020 yılında uygulamalar ileriye taşınmış"
Kalite Yonetim Sistemleri, Cevre Yonetim Sistemleri, İş Sağlığı Guvenliği Yonetim Sistemleri ve Vatandaş Memnuniyeti Yonetim Sistemleri'ni referans aldıklarını belirten Turk Loydu Vakfı Başdenetcisi Mumin Bakkal, standart şartları sağlayan surdurulebilir yonetim modeli ile ortaya konulan yonetim modelinin, saha uygulamalarına yansıması olmak uzere iki aşamalı değerlendirme yaptıklarını belirtti. Bakkal, 2019 yılı denetim sonucunda ortaya cıkan minor olumsuz bulguların giderilip giderilmediğinin de incelendiğini soyledi.
2020 yılındaki uygulamaların, bir onceki yıla gore daha ileri seviyeye taşındığını vurgulayan Mumin Bakkal şoyle konuştu: "Gecen yıl tespit edilen olumsuz bulguların, bu yıl giderildiği gorduk. Bu yıl yaptığımız değerlendirmede de, bir yıl oncesine yonelik kıyaslama calışmasıyla, yonetim sistemi uygulamaları acısından pozitif yonde eğilimin olduğu yonunde bir sonuc ortaya cıktı. 2020 yılındaki uygulamalar, 2019 yılındaki uygulamalardan daha ileri bir noktaya taşınmış. Kurumunuzda pozitif yonde bir eğilim var ve yonetim sistemleri uygulamalarında kendini geliştirdiğini gorduk. Dolayısıyla bu yapmış olduğumuz değerlendirmenin neticesinde raporumuza, dort yonetim sistemiyle ilgili olumsuz yonde herhangi bir bulgu kaydetmedik."
Bakkal, yonetim sistemlerinin daha ileri taşınması ve Nilufer Belediyesi'nin calışmalarına yon vermek adına, 20 adet gozlemi de paylaşacaklarını dile getirdi. Pandemi surecinin kurumların faaliyetlerini etkilediğine dikkat ceken Mumin Bakkal, Nilufer Belediyesi'nde pandemi surecine rağmen pozitif yonde bir yonetim sistemi gormenin memnuniyet verici olduğunu soyledi.
Erdem: Değerlendirmeler bize ışık oluyor
Hayata gecirilen proje ve hizmetlerle Nilufer'de farkındalığı ortaya koymaya calıştıklarını belirten Nilufer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, "Sizin verdiğiniz değerlendirmeler, bizim onumuzde ışık oluyor. Eksiklerimizi gormemizde, dıştan gelen bir gozle calışmalarımıza bakmanız, calışmalarımızı daha ozel ve etkin kılıyor. Raporlarınızı dikkatlice okuyarak, değerlendireceğiz. Tavsiyelerinizi alıp, daha da geliştirmeye calışacağız" diye konuştu.
Pandemi doneminin herkes icin zorlu gectiğini ifade eden Başkan Turgay Erdem, "Pandemiyle olan riski nasıl ortadan kaldıracağımızı ve bununla yaşamayı oğrendik. Kadrolardaki eksikliklere rağmen calıştık. Halk sağlığı adına farklı konuları da ele alan, alışık olmadığımız konularda da calışmalar yaptık. Zor bir yıldı ancak bu yıldan da başarıyla cıktıysak, onumuzdeki yıl uygun şartlarda cok daha iyilerini yapmayı umuyoruz" dedi. - BURSA