Malatya'da yakalandığı yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenerek gorevine donen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, hastalık surecinde kas ve kemik ağrılarının kendisini cok hırpaladığını, hayatının film şeridi gibi gozunun onunden gectiğini soyledi.
Guder, AA muhabirine, Kovid-19 salgınına karşı maske ve sosyal mesafeye dikkat ettiğini ancak gorevi gereği belediye hizmetlerinin aksamaması icin vatandaşlarla surekli goruştuğunu, bu nedenle hastalığa yakalanma riskinin arttığını belirtti.

Kendisini halsiz hissettiği bir gun grip olduğunu duşunduğunu ancak cevresindekiler icin Kovid-19 testi yaptırmaya karar verdiğini anlatan Guder, şoyle konuştu:
"İlk etapta antikor testi yaptırdım. Sağlıkcı olmama rağmen Kovid-19'u kendime konduramadım cunku tedbirleri almıştım. Maske kullanıyordum, sosyal mesafeye riayet, hijyene dikkat ediyordum. Kırgınlık hissedince hastaneye başvurdum, antikor testi yapıldı, daha once hastalığa yakalanmadığım testte ortaya cıktı. Kırgınlık devam edince PCR testi yaptırdım. Birkac saat sonra telefonla arayarak, testimin pozitif cıktığı soylendi. O andan itibaren bu hastalığı nasıl atlatabilirim duşuncesiyle arayışa girdim."
"Hastalığa yakalandıktan sonra pişman oldum"
Evde kendisini bir odada izole ettiğini, 10 gunluk karantina surecini burada tamamladığını, hastalık surecinde psikolojik ve fizyolojik olarak etkilendiğini dile getiren Guder, şoyle devam etti:
"Aşırı kas ve kemik ağrılarım vardı, bu ağrılar yaşantımı etkiledi. Oksuruğum hafif seyretti. Kovid-19'un bulaşıcı olduğu kadar oldurucu etkisi de var. Hayatım film şeridi gibi gozumun onunden gecti. Kemik ve kas ağrıları insanı hırpalıyor. Doktorların verdiği ilacların yanında vucut direncini yukseltmesi enerji vermesi icin Malatya kayısısı ve pekmezi cok tukettim.
Hastalığa yakalandıktan sonra pişman oldum. Acaba şu tedbirleri biraz daha sıkı şekilde alsa mıydım veya ben hangi tedbirde biraz daha gevşek davrandım da hastalığa yakalandım diye duşundum. Kovid-19'a yakalandıktan sonra bunları duşunmeniz artık cok bir anlam ifade etmiyor. Hastalığa yakalandıktan sonra evin icinde başka birinin hasta olmaması icin caba serf ediyorsunuz. Tabii evdekiler o kadar hassas davranamıyorlar, hani derler ya 'ateş duştuğu yeri yakıyor.' Hastalığı gecirdikten sonra tedbirleri ust duzeyde uygulamam gerektiğini duşundum. İnsanların boyle bir hastalıkla karşı karşıya kalmaması icin tum tedbirleri uygulaması gerekiyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Yoldaş