Ustun kalitesi ve lezzetiyle Turk mutfağına değer katan Milas zeytinyağının Avrupa Birliği'nde (AB) coğrafi işaret alarak tescil edilmesi sektor temsilcilerini gururlandırdı.
Turk mutfağında onemli bir yere sahip Milas zeytinyağı, kalitesi ve lezzetiyle tum dunyada dikkati cekti.

"Milas zeytinyağının ve Turk zeytinyağı sektorunun onu acılmıştır"
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Ozer, AA muhabirine, Milas zeytinyağına Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret almayı başarmanın gururunu yaşadıklarını soyledi.
Milas zeytinyağının kalitesine guvenerek yola cıktıklarını vurgulayan Ozer, "Bu başarı başta Milaslı zeytinyağı ureticileri olmak uzere tum Turkiye'deki zeytinyağı ureticilerinindir. Başta AB pazarı olmak uzere artık Milas zeytinyağının ve Turk zeytinyağı sektorunun onu acılmıştır." dedi.
Milas zeytinyağıyla ilgili AB duzeyinde tanıtım calışmalarına başlayacaklarını aktaran Ozer, bu konuda zaman kaybetmek istemediklerini dile getirdi.
Urunlerin kalitesini koruyarak Avrupa'ya acılmak istediklerini anlatan Ozer, "Zeytinyağı ureticilerimiz artık piyasada buyuk avantaj kazandı. Turkiye'de coğrafi işareti bulunan Milas yağlı zeytiniyle ilgili de AB'den coğrafi işaret almak icin başvuru yaptık." ifadesini kullandı.
"Zeytinlerimize gozumuz gibi bakmamız gerekiyor"
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise asırlık zeytin ağaclarının bulunduğu Milas'ta, memecik turu zeytinlerin doğal ortamda yetiştiğini, Milas zeytinyağının eşsiz lezzetini doğallığından aldığını kaydetti.
Milas zeytinyağının AB'den coğrafi işaret almasının oldukca onemli olduğunu vurgulayan Atıcı, şoyle konuştu:
"Bu başarıda emeği gecen ciftcilerimize, MİTSO yonetimine cok teşekkur ediyorum. Coğrafi işareti etkin şekilde kullanabilmek icin şimdi her zaman olduğu gibi uretim miktarımızı ve kalitemizi artırmamız gerekiyor. Zeytinlerimize gozumuz gibi bakmamız, yağ sıkım aşamalarından kriterleri eksiksiz yerine getirmemiz gerekiyor. Zeytincilikte kaliteli uretim adına her zaman olduğu gibi uzerimize duşeni yaparak, ciftcilerimize bu yolda destek olacağız."
İlcede zeytincilik yapan Mustafa Baş da Milas zeytinyağının ve yağlı zeytininin piyasada talep gorduğunu artık yurt dışında da cok guzel gelişmeler yaşanacağını soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Volkan Yıldız