Corum'da 85 yaşındaki hasta kadını 5'inci kattaki evine sırtında taşıyan polis memuru Hasan Başpınar'ın Osmaniye'de yaşayan anne ve babası, oğullarıyla gurur duyuyor.
Kadirli ilcesi Mecidiye koyunde yaşayan baba Orhan ve anne Fadime Başpınar, oğullarının takdir toplayan davranışı dolayısıyla mutluluk yaşıyor.
Baba Orhan Başpınar, AA muhabirine, oğlunun gorev başındayken yaşlı bir kadını sırtında 5'inci kattaki evine cıkardığını oğrendiğinde cok duygulandığını ve kendisiyle gurur duyduğunu soyledi.
Vatanını, milletini seven her Turk gencinin aynı şeyi yapması gerektiğini dile getiren Başpınar, şunları dile getirdi:
"Cocuğum herkese yardım etmeyi cok sever. Yokluk icinde buyudu ve okudu. Okumak icin cok savaştı. Her zaman insanlara yardım eder. Ben 3 oğluma da aynı şeyi tembih ettim, 'Yolda kalmışlara, duşkunlere, yaşlılara yardım edin. Onlara yardım ederseniz Allah da size yardım eder'. Allah'a şukur beni hic mahcup etmediler. Hasan'ı televizyonda gorduğumde cok duygulandım. Oğlumla telefonla goruştuğumde ona da bunu soyledim. Ben onu zorluklarla buyuttum ve okuttum. Kendisi de cok cabaladı. Bizi bugune kadar hic mahcup etmedi sağ olsun. Bu son davranışıyla daha da bir gururlandık. Allah kendinden razı olsun."
"Cok mutlu olduk"
Anne Fadime Başpınar da oğlunu cok sevdiğini ve onun bu davranışıyla gururlandığını belirterek, "Aslında yaptığı, herkesin yapması gereken şeyler. Oğlum cok guzel bir cocuktu. Kucukken yaramazdı biraz ama buyuyunce bizi hic uzmedi. Sevecen ve yardımseverdir. İnsanlara yardım etmeyi cok sever. Allah'ım guzel yerlere getirsin inşallah. Olayı haberlerde gorduk. Gorunce cok duygulandık ve hepimiz ağladık, cok mutlu olduk. Oğlumu zaten tum cevresi seviyor ama bu olayla sevgimiz de gururumuz da daha da arttı. Allah ondan razı olsun." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muzaffer Cağlıyaner