Samsun'da fıkralara konu olacak apartmanın mimarisi, gorenleri hayrete duşuruyor. 5 katlı apartmanın altından sokak gectiğini goren vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor.
İlkadım ilcesi Kokcuoğlu Mahallesi Hisar Sokak'ta bulunan 5 katlı binanın altından sokak gecmesi, gorenleri şaşkına ceviriyor. Yıllar once belediyenin planladığı sokak uzerine iki bina yapıldı. Yıllardır cıkmaz sokak olarak kullanılan yol, bundan 8 yıl once bir binanın yıkılması ve diğer binanın da altının acılması sonucunda yayaların kullanımına sunuldu. Sokak uzerinde evleri bulunan vatandaşlar ise sokakların acılmasıyla birlikte evlerine daha kestirmeden gidebilme fırsatı buldu. İlk kez apartmanın altından gecen vatandaşların dikkatini ceken sokakta oturan bazı vatandaşlar, verilen hizmet karşısında yetkililere teşekkur etti.
Yoldan gecenler memnun, apartman sakinleri şikayetci
Yol gecen sokağın ustundeki ilk katta oturan apartman sakini, "Biz buradan memnun değiliz. Sokak tam benim evimin altından geciyor. Cok soğuk oluyor. Doğal gaz ile ısınmaya calışıyoruz. Doğal gaz faturası cok geliyor. Buraya bir cozum bulunmasını istiyoruz. Buranın esintisi hic durmuyor. Cereyan olduğu gibi evimde. En cok mağdur olan benim. Sokağın ustunde evi olan benim. Burayı kullananlar mutlu ama biz mutlu değiliz" dedi.
"Herkesin dikkatini cekiyor, goren ozellikle durup bakıyor"
Sokağı olumlu bulan yan apartmandaki bina sahipleri ise, "Sokağın gectiği yerde, apartmanın altında bir bina vardı. Orası yıkılınca sokak acılmış oldu. Burası, gercekten de bircok vatandaşın dikkatini cekiyor. Her gecen ozellikle durup bakıyor. Bu şekilde bir yol olması gorenleri şaşırtıyor" diye konuştular.
"Boyle bir sokak daha once gormedim"
Apartmanın altından sokak gecmesinin kendileri icin yararlı olduğunu ifade eden mahalle sakini Nusret Akyol, "Yolun acılması bizim acımızdan iyi oldu. Hem yukarı hem de aşağıya kestirmeden gidebiliyoruz. Cadde olması mahalle sakinleri icin iyi oldu. Yol acılmadan once gideceğimiz mesafe uzuyordu. Evden camiye gidiyorum. Apartmanın altından sokak acılmadan once binanın etrafını dolaşmak zorunda kalıyorduk. Artık direkt binanın altından camiye gidebiliyoruz. Boyle bir sokak daha once gormedim. Burada yaşadığımız icin varlığını biliyoruz. Misafirlerimiz de ilk kez gorduğunde şaşırıyorlar. Apartmanın altından yol acılığını goren vatandaşlar da onlar icin iyi olduğunu ve dolaşmak zorunda kalmadıklarını soyluyorlar" şeklinde konuştu.
Sokağı kestirme olarak kullanan bazı vatandaşlar ise apartmanın altından gecen sokağın işlev acısından cok yararlı olduğunu belirttiler. - SAMSUN