Sivas'ın Gurun İlcesi Halk Eğitim Merkezinde kursiyer kadınlar daha cok oyun parkında gormeye alışık olduğumuz salıncağı evlere taşıyorlar.
Sivas Gurun Halk Eğitim Merkezi ile Sivas İş-Kur İl Mudurluğu iş birliğinde acılan "Ev Tekstili Urunleri Hazırlama" kursunda kadınlar bir yandan maske uretirken bir yandan da cocuk salıncağı uretimine başladılar. Korona virus dolayısıyla ilk gunden bu zamana kadar maske uretimi yapan Sivas Gurun Halk Eğitim Merkezindeki kursiyer kadınlar bu kez de cocuklar icin kolları sıvadılar. Pandemi dolayısıyla oyun parklarına gidemeyip evlerinde kalmak zorunda olan cocuklar icin salıncak uretimine başlayan kursiyer kadınlar kendilerine de ek gelir sağlıyor. Kadınlar yaklaşık 40 ila 45 kilogram olan 7 ve 8 yaşındaki cocuklar icin uretilen bu salıncakları 100 ile 130 lira arasında satışa sunuyorlar. Malzeme bulmakta sıkıntı ceken kadınlar iş adamlarından destek beklerken urettikleri salıncaklar sayesinde de adeta oyun parklarını cocukların evlerine taşıyorlar.
Yurtici ve Yurt dışına gonderebiliyorlar
Usta Oğretici Tulay Kayış, urettikleri cocuk salıncaklarını yurtici ve yurtdışı olmak uzere her yere kargo ile gonderebildiklerini ifade ederek, "Gurun halk Eğitim Merkezi olarak biz burada İş-Kur bunyesinde ilk once maske uretimiyle başladık. Daha sonra pandemi dolayısıyla cocukların evde sıkıldığını duşunerek bize de eki iş beceri olsun diye salıncak dikimine başladık. 14 kişiyiz ve neredeyse gundu 14 tane cıkaracak kadar salıncak uretiyoruz. Urunlerimizde kumaş ozelliklerine gore fiyatlarımız 100 ile 130 arasında değişiyor. Fakat malzeme bulma ve alma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bazı kumaşları buradan temin edemiyoruz bazen de maddi olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda da iş adamlarımızdan desteklerini bekliyoruz. Aynı zaman da salıncakları yurtici ve yurtdışı olmak uzere kargo ile her yere gonderebiliyoruz. Salıncaklarımız 40 ila 45 kilo arası cocukları taşımakta. 7 veya 8 yaşına kadar kullanılabiliyor" dedi. - SİVAS