Ankara'da, 2017-2018 arasında yaşanan olayda o donem ikinci sınıfta olan Y.E'yi (11) annesi S.E., tamir malzemesi alması icin karşı komşularına gonderdi.
[h=3]OZEL BOLGELERİNE DOKUNDU[/h]Kapıyı acan F.K. (60), eşinin alt katta olduğunu soyleyerek kucuk kızı evin alt katına goturdu. Burada Y.E'nin ozel bolgelerine dokunan F.K. kucuk kıza cinsel istismarda bulundu. Aradan gecen iki haftanın ardından Y.E. bu defa evinin yakınında bulunan parkta kopeğini gezdirdiği sırada F.K. tarafından istismar edildi.

[h=3]YAŞADIKLARINI ANLATTIĞI MEKTUBU ANNESİNE VERDİ[/h]Milliyet'in haberine gore; kucuk kız, korkusundan yaşadığı kabusu kimseyle paylaşamadı. Bir gun okulda sohbet ettiği kız arkadaşı, kendisinin uğradığı cinsel istismarı Y.E'ye anlattı. Kız arkadaşının anlattıklarıyla, kendi yaşadıkları arasında benzerlikler olduğunu fark eden kucuk kız, kendisini istismar eden F.K'nin de davetli olduğu doğum gunu partisinden once annesine yaşadıklarını anlatan bir mektup verdi.
[h=3]ANNE SAVCILIĞA KOŞTU[/h]Aile, cinsel istismarı oğrenmesinin ardından soluğu adliyede aldı. F.K. hakkında başlatılan soruşturmanın ardından, "zincirleme şekilde cocuğun cinsel istismarı" sucundan iddianame hazırlandı. Savcının itirazına rağmen F.K'nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
[h=3]"OLMEK İSTİYORUM" DEMİŞ[/h]19 Kasım'da gorulen davanın ilk duruşmasında dinlenen anne S.E., kızının 1. ve 2. sınıfta başarılı olduğunu, ancak 3. sınıftan itibaren bazı psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını soyledi: "2020'nin başında 'bazen olmek istiyorum' şeklinde sozler soyluyordu. Kendisine neden kızım? diye sorduğumda, 'Eski gunler aklıma geliyor' diyordu. Fakat anlatmıyordu. Olayın ilk cıkışı kızımın doğum gununde oldu. Bazı komşularla birlikte sanık ve eşini de davet etmiştik. Misafirler gelmeden kızım bana, 'Anne sana bir mektup vereceğim' diyerek mektubu verdi. Sanığın kızıma istismarda bulunduğuna ilişkin yazılar yazıyordu, okuyunca şoka girdim, ağlama krizine girdim."
F.K. ise ifadesinde suclamaları kesinlikle kabul etmediğini soyledi.
[h=3]"ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR"[/h]Once Cocuklar ve Kadınlar Derneği olarak davayı ustlenen Y.E'nin avukatı Volkan Berber şunları soyledi: "Dosyadaki en uzucu detaylardan birisi mektup. Mektup iceriğinde kucuk kız deyim yerindeyse ailesine kendisine inanmaları icin yalvarıyor. Sanık, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuklama talebiyle Sulh Ceza HÂkimliği'ne sevk ediliyor. Sulh Ceza HÂkimliği, bu tutuklama talebini reddediyor. Savcılık tarafından tutuklama talebinin reddi kararına itiraz edilse de sonuc alınamıyor. Fail hakkında ev hapsi uygulanıyor. Daha sonrasında ise ev hapsi dahi kaldırılarak deyim yerindeyse fail elini kolunu sallayarak gezer hale geliyor. Fail ile mağdur ailesi arasında bir husumet bulunmadığı gibi iftira atmasını gerektirir bir durum soz konusu değil. Kaldı ki mağdur olayları kurgulayabilecek, iftira atabilecek yaşta da değil."