ZONGULDAK'ta, 2017 yılının ocak ayında kaybolan 15 yaşındaki Nesrin Kocaklı'yı kayalıklardan denize atarak oldurduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan erkek arkadaşı Erkan K.'nin (20) 2 yıl hapis cezası alarak tahliye edilmesinin ardından konuşan genc kızın annesi Yeter Kocaklı, "Benim kızım nerede? Kızıma ne oldu?" diyerek goz yaşı doktu.
Zonguldak Karaelmas Mahallesi'nde yaşayan Nesrin Kocaklı'dan 2017 yılının ocak ayında "İnternet kafeye gidiyorum" diyerek evden cıktıktan sonra bir daha haber alınamadı. Polis ve ailesi, tum aramalara rağmen Nesrin Kocaklı'yı bulamadı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yuruttuğu soruşturma kapsamında polis, cevredeki guvenlik kameraları, cep telefonları kayıtları ile tanıklarının ifadesini aldı. 27 Haziran 2019'da genc kızın erkek arkadaşı Erkan K., 'kuvvetli suc şuphesi' ile tutuklandı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Erkan K., 21 Aralık gunu karar duruşmasında mağduru oldurecek bir husumeti bulunmaması, denize attığına dair delil olmaması ve dosyadaki tum delil ve ifadelerin birlikte değerlendirilmesi sonucu 'yardım veya bildirim yukumluluğunun yerine getirilmemesi sucu' kapsamında 2 yıl hapis cezasına carptırılarak tahliye edildi.

'ADALET İSTİYORUM'Kızı Nesrin Kocaklı'nın bulunması icin 4 Temmuz 2019'da kent merkezinde yakınları ile birlikte yuruyuş duzenleyen anne Yeter Kocaklı, kızına ne olduğunu bilmek istediğini soyledi. Bunun hakkında hicbir kurumun kendilerine acıklayıcı bir şey soyleyemediğini ifade eden Yeter Kocaklı gozyaşlarına boğularak, "Sanık icin once kızımın katili dediler, sonra cıkardılar. Benim kızımın cenazesi nerede? Kızımın ne cenazesi var ne kendisi. Ben adalet istiyorum. Kızımın bulunmasını istiyorum. Adalet yerini bulsun. Benim gibi de kimseye Allah dert vermesin" dedi. 'BİZ, NESRİN NEREDE? DİYORUZ'Nesrin Kocaklı'nın ablası Sibel Demir ise mahkemeden ve sonucundan aile olarak bir şey anlamadıklarını ifade etti. Kardeşinin intihar mı ya da cinayete mi kurban gittiği konusunda kesin bir acılama yapılmadığını anlatan Sibel Demir, şunları soyledi: "Biz Nesrin nerede diyoruz. Kaybolduysa kayboldu. Hicbir şey demiyor o kişi. İlla bir şey biliyordur. Tanıklara bir ittim diyor, bir duştu, bir de 'biz ayrıldık, kavga ederken duştu' diyor. 3 tane ifade veriyor tanıklar. Nesrin en son bu kişiyle goruşuyor. İntihar ettiyse bari onu desin. Hicbir şey soyletmeden onu bırakmaları bizi uzdu."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gurkay GUNDOĞAN