Sokağa cıkma kısıtlamasında kameralı denetim: 15 yaşındaki genc cezadan kurtulamadı
-Korona virus tedbirleri arttırıldı, vakalar duştu: Risk haritası normale donuyor

KIRIKKALE - Kırıkkale'de sokağa cıkma kısıtlamasına uymayan vatandaşlar KGYS kameralarından tespit ediliyor, ekipler tarafından da kontrolleri yapılıyor. Caddede dolaşırken kameraya yakalanan 15 yaşındaki bir genc ise cezadan kurtulamadı.
Kırıkkale Valiliği bunyesinde oluşturulan salgın denetim faaliyetlerinin tek elden yonetildiği İl Salgın Denetim Merkezi'ndeki gorevli ekipler, Kent Guvenlik Yonetim Sistemleri'ne bağlı guvenlik kameralarından korona virus denetimi yaptı. Covid-19 ile mucadelenin daha etkin surdurulebilmesi icin hafta ici 8, hafta sonu ise 56 saatlik sokağa cıkma kısıtlamasında kurala uymayan vatandaşlar kameralardan tespit ediliyor. Kentteki cadde ve sokaklarda devriye gezen Salgın Denetim Uzmanları, kameranın tespit ettiği alana ekran başındaki gorevli personel tarafından yonlendiriliyor.
15 yaşındaki genc cezadan kurtulamadı
Kent merkezindeki Ankara Caddesi uzerinde dolaşan Suriye uyruklu 15 yaşındaki bir genc, KGYS kameralarına takıldı. Sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal eden genc, 3 bin 150 lira ceza kesilmesi icin tutulan tutanaktan sonra 20 yaş altı olduğu icin evine bırakıldı. Araclardaki surucu ve yolcuların seyahat izin belgeleri kontrol edildi. Ticari taksiler de tek tek denetlendi. Gece denetimleri suresince sadece 1 kişi hakkında idari işlem başlatıldı.
Risk haritası normale donuyor
Kent genelinde sokağa cıkma kısıtlamasına uyulması ve alınan tedbirler sayesinde salgın yayılımının duşmesinde sonuc verdi. Pozitif vaka sayılarındaki gozle gorulur duşuş, Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Yoğunluk haritasında yuksek risk anlamını taşıyan kırmızı alanlar tedbirler sonrasında normale donuyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HASAN AY