Gumuşhane'de duyarlı bir genc vatandaş Harşit cayının buz gibi suyuna duşen sokak kopeğini dakikalarca uğraştıktan sonra kurtarmayı başardı.
Gumuşhane kent merkezinden gecen Harşit Cayına sokak kopeğinin duştuğunu ve kurtarılmayı beklediğini goren duyarlı bir genc uzun uğraşlar sonucunda uşuyen ve acı acı ses cıkaran kopeği buz gibi sudan kurtardı.

Arkadaşıyla birlikte hastaneden donerken Cumhuriyet Caddesinin olduğu kısımda kopeğin sesini duyunca kulak kabartan Mithat Cakıcı (24), arkadaşına hemen İtfaiye'yi aramasını soyledikten sonra ekip gelinceye kadar elinden geleni yapmak icin tehlikeli yoldan dere ıslahı calışmaları devam eden Harşit Cayı kenarındaki beton blokun uzerine gecti.
Beton zemine yuzustu uzanarak suyun icindeki kopeğe ulaşmak istediğini ve ilk olarak tasmasından tuttuğunu kaydeden Cakıcı, o anları şu sozlerle anlattı: "Kolum ancak tasmasına kadar yetişti. Yukarı cekmek icin tasmasından tutup cektim ama suyun etkisiyle tasma sıyrılarak boynundan cıktı ve tekrar dereye duştu. Bu kez kendimi daha da riske ederek biraz daha kıyıya yaklaşarak kolumu uzattım. Ensesinden tuttuğum gibi yukarıya aldım. O sırada gelen İtfaiye ekiplerine teslim ettim kopeği."
Soğuk hava ve tehlikeli olmasına rağmen yaptığı işi "Bunlar insanlık gorevimiz" diye nitelendiren Cakıcı, "Sokak hayvanı da olsa o da bir can. Onun icin oyle kalmasına bizim gonlumuz el vermedi" diye konuştu. - GUMUŞHANE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı