Mankenler kralicesi Aslı Baş'ın olumu ile ilgili davadan beraat eden işadamı Ahmet Bayer, FETO teror orgutune yardım iddiası ile acılan davadan da beraat etti.
Muğla'nın Bodrum ilcesinde 2010 yılında işadamı Ahmet Bayer'in villasında olen mankenler kralicesi Aslı Baş'ın olumuyle ilgili Bayer, Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde 10 yıl devam eden davadan beraat etmişti.

Dava surecinde Ahmet Bayer'in o donem FETO'nun Bodrum sozde imamı olan Zeki Yağmur'u aradığı ve yardım talep ettiği yonundeki iddialar sonrası Ahmet Bayer hakkında uye olmamakla birlikte 'Teror orgutu FETO'ye yardım' iddiası ile dava acılmıştı.
Bugun Muğla 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen duruşmaya sanık olarak yargılanan Ahmet Bayer pandemi tedbirleri kapsamında katılmadı. Duruşmaya Ahmet Bayer'in avukatı Emrah Guner katıldı.
Karar duruşması sonrası acıklama yapan Av Emrah Guner, "Mahkeme nihai kararını verdi. Muvekkilimizin beraatine hukmetti. Daha once de Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davası vardı. Bu dava da tum sanıkların beraati ile sonuclanmıştı. Bu karar istinaf mahkemesinde Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinin kararı onandı. Muvekkilimin FETO'ye para vermesi soz konusu almadı. Bu maddi deliler ile ispatlandı. Kaldı ki, benim muvekkilimin bunlara para vermesi icin bir sebep yok ortada. Benim muvekkilimin cocuklarını tutuklatan savcı FETO'den yargılanmış birisi" dedi. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı