Salgın surecinde pek cok yeniliğe hızlıca adapte olduklarını soyleyen Turkcell Genel Muduru Murat Erkan, "Gelecek 5-10 sene icerisinde gercekleşmesini beklediğimiz dijitalleşme 2020'de gercekleşti diyebilirim. Eğitim, sağlık, perakende, ulaşım, e-ticaret, eğlence gibi hemen her sektorde yaşanan değişim ve donuşum baş dondurucu hıza ulaştı" dedi.
Turkcell Genel Muduru Murat Erkan, tum dunyayı etkisi altına alan pandemi surecinde ortaya cıkan sosyal ve ekonomik koşullarla mucadele ederken pek cok yeniliğe hızlıca adapte olduklarını belirtirken, bu surecte beş kritik noktanın on plana cıktığını vurguladı. Erkan, "Turkcell olarak ulkemizdeki şirketlerin kendi muşterilerine kesintisiz hizmet sunmaya devam edebilmelerini sağlayan temel hizmet ve servisleri sunuyoruz. Bu bakımdan telekom sektorunun ne kadar kritik oneme sahip olduğu bu surecte herkes tarafından cok daha net olarak gorulmuş oldu" dedi. Erkan, "Gelecek 5-10 sene icerisinde gercekleşmesini beklediğimiz dijitalleşme 2020'de gercekleşti diyebilirim. Eğitim, sağlık, perakende, ulaşım, e-ticaret, eğlence gibi hemen her sektorde yaşanan değişim ve donuşum baş dondurucu hıza ulaştı" diye konuştu.
Erkan, pandemi ile daha ortaya cıkan noktaları şu şekilde ozetledi:
Telekom sektoru hayati derecede onemli
"Yaşanan değişim ve donuşum telekom sektorunun onemini bir kez daha ortaya koydu. Değişimden ekonominin, eğitimin ve iş dunyasının minimum seviyede etkilenmesini sağlamanın tek yolu guclu bir telekom sektorune sahip olmaktan geciyor. Turkcell olarak bu donemde elimizdeki teknolojik altyapıyı, bilgi birikimimizi ve deneyimlerimizi muşterilerimize kesintisiz ve kaliteli iletişim sunmak icin seferber ettik.
Guclu fiber altyapıda dunyanın gerisinde kalmamak icin şart
Evlerde gecirilen surenin uzaması ve uzaktan eğitim, evden calışma sureclerine gecişle birlikte fiber internet bağlantısına olan ihtiyac bir kez daha ortaya cıktı. Bu bakımdan ulke kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması icin altyapı yatırımlarını ortak yapacağımız bir modeli hızla hayata gecirmemiz gerektiğini duşunuyorum. Bu sayede kaynaklarımızı ust yapıda, ulkemize daha fazla değer kazandıracak projelere ayırabiliriz.
Yerli ve milli dijital servisler bir ulkenin dijital sigortalarıdır
Pandemi sureci yerli ve milli dijital servislerin onemini de bir kez daha ortaya koydu. Turkcell olarak BiP, BiP Meet, Yaani arama motoru, YaaniMail, TV+, fizy, lifebox, Dergilik ve Paycell gibi hayatın her alanına dokunan dijital servisleriyle global oyunculara bağımlı olmadan kendi ayakları uzerinde duran bir ekosistem kurmayı başardık. Ulke olarak gorevimiz kendi dijital servislerimizi zenginleştirmek ve hayatın her alanına yaymak olmalı.
Siber guvenlik tehditleri icin butuncul onlemler alınmalı
İnternette gecirilen sure artınca siber alandaki guvenlik konusu da onem kazandı. Biz Dijital Guvenlik Servisi'miz ile bireysel muşterilerimize, Siber Guvenlik Merkezi'miz ile de kurumsal muşterilerimize guvenlik secenekleri sunuyoruz. Kişisel verilerin guvenliğinin onumuzdeki donemde cok daha onemli hale geleceğini duşunuyorum. O nedenle online dunyada daha da dikkatli olmalıyız.
Ekonomik başarı icin iş dunyasının dijitalleşme donuşumu desteklenmeli
Alışkanlıklarımız hic olmadığı kadar hızlı değişiyor. 5-10 yılda yaşanacak dijital donuşumu 2020'de yaşadık. Bu donemde kurumların işlerine kesintisiz devam edebilmeleri icin sundukları hizmet ve urunleri, eğer mumkunse dijital ortamdan erişilebilir hale getirmeleri gerektiğini gorduk. Aynı şekilde online alışveriş ve mobil odemenin de yaygınlaştığını goruyoruz. Bu trendlerin hızlanacağını ve bu alışkanlıkların kalıcı hale geleceğini duşunuyorum. O nedenle şirketlerin de muşteri alışkanlıklarındaki bu hızlı değişimi iyi okumaları gerekiyor." - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı