Otobus kaptanlığı yaparken buyuk bir facianın onune gecerek otobusteki 50 kişinin hayatını kurtaran ve yaşadığı kaza sonrasında her iki bacağı ile el parmaklarından bazıları kaybeden Ramazan Aslan, su satarak 150 bin liralık protez icin para biriktirmeye calışıyor. Yeniden yuruyeceği gunun hayali ile yaşayan Aslan hayırseverlerden destek bekliyor.
10 yıl once Sivas-Aydın seferi sırasında yoldaki aşırı buzlanma dolayısıyla 43 yaşındaki Ramazan Aslan'ın kullandığı otobus 70'inci kilometrede kaymaya başladı. Olası bir kazaya karşı otobusun lastiklerine zincir takmak icin aractan inen Aslan, muavine lastiklerin altına takoz koymasını istedi. İddiaya gore takoz koymayı geciktiren muavinin hatası sonucu otobus bir anda ucuruma doğru kaymaya başladı. Otobusteki 10'u cocuk 50 yolcunun hayatta kalabilmesi icin kendini feda eden Aslan, kendini lastiklerin altına attı. Bacakları takoz gorevi goren Aslan otobusun ucurumdan yuvarlanmasını onleyerek yolcularının hayatta kalmalarını sağladı. Hava muhalefetinden dolayı yardımın gec ulaştığı kaza yerinde Aslan, -16 derece soğukta yaklaşık 6 saat kurtarılmayı bekledi. Kazada iki bacağı ve 5 el parmağı kesilmek zorunda kalan ve 3 yıla yakın sure hastanede tedavi goren Aslan o gunden sonra hayatını engelli bir vatandaş olarak surdurmeye başladı. Yeniden yuruyebilmek icin Ataturk Kent Meydanı'nda akulu tekerlekli sandalyesinin arkasında yaptırdığı kasa ile su satarak yuruyebilmek icin gerekli olan protezin 150 bin TL değerindeki parasını biriktirmeye calışan Aslan, hayırseverlerden destek bekliyor. Aydın Valiliği onaylı yardım hesabı bulunduğunu soyleyen Aslan, "Tek istediğim yuruyebilmek. Kimseden herhangi bir başta beklentim yok. Dostlarımla kucaklaşabileceğim gununu iple cekiyorum" dedi.
"Gene olsun, gene yaparım"
Yolcularının hayatlarını kurtarmak icin kendi bacaklarını feda ettiğini ve yine olsa hic duşunmeden yine aynı şeyi gozunu kırpmadan yapacağını ifade eden Aslan, "2010 yılının Şubat ayında şehirler arası otobus kaptanı olarak gorev yaparken, Sivas-Aydın seferinde Sivas 70'inci kilometrede aracımın kayması sonucu yolda kaldık. Muavine araca takoz koy dememe rağmen, uşuduğunu beyan edip araca girmiş. Sol lastiğin zincirini taktıktan sonra sağ lastiğin zincirini takarken otobusun kaydığını gordum. Hic duşunmeden, tereddut etmeden kendimi lastiklerin onune attım. -16 derece soğukta 6 saat aracın altında kurtarılmayı bekledim. Hava şartlarından dolayı kısa zamanda yardım ekipleri size ulaşamıyor. Geldiklerinde de lastik altında ezilen bacaklarım kesilmek zorunda kaldı. Otobuste 10'u cocuk 50 yolcu vardı. Yolculardan biri doktormuş. Olay yerinde ilk mudahaleyi bana o yaptı. Sonrasını hatırlamıyorum. Gozumu actığımda hastanedeydim. Yaklaşık 3 yıl hastanede tedavi gordum. Ayaklarım ezilmeden dolayı el parmaklarım ise soğuk havada donmadan dolayı kesildi. Sonrasında engelli bir vatandaş oldum. Halimden cok şukur memnunum, benden daha kotu durumda olan insanlarda var. Doktorlar protez takılırsa yuruyebileceğim soyledi. Ama maalesef maddi imkansızlıklardan dolayı bu protezleri taktıramadık. Sağ olsunlar Aydın Valiliği Vakıfbank'ta bir yardım hesabı actı. Paranın toplanmasını ve proteze kavuşacağım gunu iple cekiyorum. Hayırsever vatandaşlardan desteklerini bekliyorum" dedi.
Su satarak birikim yapmaya calışıyor
Ataturk Kent Meydanı'nda su satarak protez parasını biriktirmeye calışan Aslan, "İnsanları yururken gorduğumde, bir adımın bile ne kadar değerli olduğunu anlıyorum. Yurumek benim icin ayrı bir guzellik olacak. Ben de normal insanlar gibi yurumek istiyorum. En azından evdeki kişisel ihtiyaclarımı kendim karşılayabileyim. Su satarak bu paranın birikmeyeceğinin bilincindeyim ama bir amacım var. O da yeniden ayağa kalkabilmek ve yuruyebilmek. Sevdiğim, değer verdiğim insanlara sarılmak, kucaklaşmak istiyorum. Malulen emekli oldum. Bir tek gelirim maaşım var. Evim kira, elektrik, su ve mutfak gideri derken elime bir şey kalmıyor. Sağ olsun gectiğimiz yıllarda bundan onceki oturduğum mahalledeki muhtar bana yardımcı olarak akulu aracımın arkasına bir kasa yaptırdı. O kasaya koyduğum suları Ataturk Kent Meydanı'nda tanesi 1 liradan satıyorum. Coğu insan durumu gorerek bana yardımcı olmak icin fazla para vermek istiyor. Yanlış anlaşılabileceğimi duşunduğum icin bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Yardımcı olmak isteyenlere hesap bilgilerini verip bankaya yatırmaları ricasında bulunuyorum. Yazın gunde 150 lira kışın ise 50 lira kazanc elde ediyorum" diye konuştu. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı