Sivas'ta yaşayan Gulbeyaz Topgul, biriktirdiği 500 bin TL'yi kent meydanında yapımı devam eden cami inşaatında kullanılmak uzere Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e teslim etti.
Sivas'ta 68 yaşındaki Gulbeyaz Topgul, biriktirdiği yarım milyonu kent meydanında yapımına başlanan Merkez Camii ve Kulliyesine bağışlamak istemişti. Ancak devam eden kanser tedavisi nedeniyle gectiğimiz hafta ameliyat oldu. Cok arzuladığı bağışını gercekleştiremedi. Bunun uzerine Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Merkez Camii ve Kulliyesi Yaptırma Yaşatma Dernek Başkanı Beşir Koksal ve muhasibi Ali Kılıc Topgul'u evinde ziyaret etti. Gecmiş olsun ziyareti sırasında, Topgul biriktirdiği 500 bin TL nakdi yardımı Başkan Bilgin'e teslim etti.
Hayırsever Gulbeyaz Topgul yaptığı acıklamada, "Allah hepinizden razı olsun. Yaklaşık bir yıl once Sivas'ımızın merkezine bir cami yapılacağını duydum. Corba da benimde tuzum olsun istedim, yardım yapabilmek icin niyet ettim. Daha once teslim edecektim ama araya rahatsızlığım girdi. Caminin de temelinin atılmasını bekledik. Cok şukur rabbim omur verdikce yardım da bulunmaya da devam etmek istiyorum. Rabbim hayrımızı kabul eylesin inşallah, bana dua edin" ifadelerini kullandı.
Başkan Bilgin ise, hayrı icin Topgul'e teşekkur ederek "Hadisi şerifte de buyrulduğu uzere 'İnsan olduğu zaman, butun amellerinin sevabı da sona erer. Şu uc şey bundan mustesnadır: Sadaka-i cariye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.' Rabbim sadaka-i cariyenizi kabul eylesin" dedi. Nakdi yardımı alan Başkan Bilgin, "Yardımına biz şahit olduk, rabbimde kabul eylesin" diyerek; parayı Merkez Camii ve Kulliyesi Yaptırma Yaşatma Derneği Muhasibi Ali Kılıc'a makbuz karşılığında teslim etti. - SİVAS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı