Bir hafta once belediye calışmalarını incelemek icin gittiği Golcuk Mahallesinde kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya'nın yerine yeni Başkan secimi icin Ula Belediye Meclisi Belediye Başkanlığı icin Cumhur ittifakı adayı Ozay Turkler ve Millet ittifakından CHP'li Mustafa Dağlıoğlu aday oldu.
Ula Belediye Meclis salonunda yapılan oylamada ilk turda Cumhur İttifakı adayı Ozay Turkler 9 oy, Millet ittifakı adayı Mustafa Dağlıoğlu 6 oy aldı. Oylamada ucte iki coğunluk sağlanamadı. İkinci turda da ucte iki coğunluk sağlanamayınca ucuncu turda salt coğunluk arandı. Bu turda Cumhur ittifakının adayı Ozay Turkler 9 oy ve Millet ittifakının adayı da Mustafa Dağlıoğlu 6 oy aldı. Oylamada salt coğunluğu sağlayan Cumhur ittifakının adayı Ozer Turkler Ula'nın yeni Belediye başkanı secildi.

16 Belediye Meclis uyesine sahip Ula Belediyesi, Başkan İsmail Akkaya'nın vefatı sorası 15 meclis uyesine duştu. Mecliste Cumhur ittifakının 7 AK Parti ve 2 MHP'li uyesi bulunurken, Millet ittifakı 6 meclis uyesine sahip.
Ula'nın yeni Belediye Başkanı secilen Ozay Turkler secim sonrası yaptığı acıklamada, "Buraya benim gorev şehidi olarak saydığım yeri doldurulamayacak İsmail Başkanımızın yerine bir Belediye Başkanı secmek icin toplandık. Gonul isterdi ki İsmail Başkanımız yaşasın ve gorevini layıkıyla devam etsin. Maalesef olum de hayatın bir gerceği. Cumhur ittifakı arkadaşlarıma cok teşekkur ediyorum beni bu goreve layık gordukleri icin. Bundan sonra İsmail başkanımızın yolu yolumuz, sozu de sozumuzdur. Herkese cok teşekkur ederim" dedi. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı