Koronavirus salgınının başında yaptığı aşı calışmasıyla tanınan Prof. Dr. Ercument Ovalı'nın da koronaviruse yakalandığı ortaya cıktı. Prof. Dr. Ovalı, akciğerlerine inen virusu 72 saatte kendi urettiği aşıyla yok ettiğini soyledi.
Yenicağ'da yer alan habere gore, Sağlık Bakanlığı'nın kokteyl antikor ilacına ruhsat vermediğini ifade eden Ovalı, "İlac olarak şu anda dunyada 3 ilac onemli gelişmeler gosteriyor. Bir de bizim yaptığımız kokteyl antikor var, Bakanlık buna ruhsat vermedi ama ben koronavirus oldum, 5 gun once. Akciğerlerim tutuldu, diğer ilacların etkinliğine inanmıyorum ve reddettim. Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu, 5. gunde evime dondum" dedi.
[h=3]URETİMİ TAMAMLANMIŞ 25 MİLYON DOZ AŞI MEVCUT[/h]Kendi aşı calışmalarının hayvan deneylerini tamamladığını dile getiren Ovalı, şunları soyledi: Sağlık Bakanlığı'ndan insan calışması icin onay alındı, en kısa zamanda Yeditepe Universitesi bunyesinde deneme calışmalar başlayacak. Fare deneylerinde etkinliği cok yuksek bulmuşlar. Şu an itibari ile uretimi tamamlanmış 25 milyon doz aşı mevcut.