Bitlis Eren Universitesi (BEU) İnşaat Muhendisliği Oğretim Uyesi Prof. Dr. Mehmet Cihan Aydın, dunyanın en onemli kuruluşlarından olan The American Society of Civil Engineers (ASCE) tarafından 2020 yılının en iyi bilimsel makale odulune layık goruldu.
BEU Oğretim Gorevlisi Prof. Dr. Aydın, Hidrolik alanında hazırladığı makale ile buyuk bir başarıya imza atarak 2020 yılının en iyi bilimsel makale odulunu aldı. İnşaat Muhendisliği alanında dunyanın en onemli kuruluşlarından olan "The American Society of Civil Engineers (ASCE)" tarafından 2020 yılının en iyi bilimsel makale odulune layık gorulen Prof. Dr. Aydın, bu başarısıyla onemli bir odulu Bitlis'e kazandırdı.

İnşaat Muhendisliği Hidrolik alanında uzman olan Prof. Dr. Mehmet Cihan Aydın, "Bu odulu kadim Bitlis kentine, ulkemize ve bilim dunyasına armağan ediyorum." dedi. Prof. Dr. Aydın, "Yeni kurulan universitelerimiz de artık bilimsel anlamda gerek ulusal gerekse de uluslararası platformlarda sesini duyurmaya, zor ve sıkıntılı kuruluş sureclerinden sonra akademik başarılılara imza atmaya ve meyvelerini almaya başladı. Bu anlamda; İnşaat Muhendisliği alanında dunyanın en onemli kuruluşu olan The American Society of Civil Engineers (ASCE) tarafından 2020 yılının en iyi bilimsel makale odulune layık gorulmenin gururunu hep beraber yaşıyoruz. Bu odulu kadim Bitlis kentine, ulkemize bilim dunyasına armağan ediyorum." diye konuştu. - BİTLİS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı