guzelliğini test et kendimi test et kendinle ilgili testler kendimi etmek istiyorum ediyorum
Guzellik konusunda bazı bayanlar, bircok bayanı kıskandıracak kadar kendine cok guvenir. Peki ya siz kendinize ne kadar guvenirsiniz?
Hepimiz yaklaşık olarak fiziğimizde bir takım beğenmediğimiz yanlarımızın olduğunu soyleriz. İdare eder ile memmuniyetsizlik arasında bir noktada buluruz kendimizi..Peki kendinizi bu kategori dışında mı yoksa bunların icinde mi hissediyorsunuz? Bunu 8 soruluk testi cozerek değerlendirmeyi yapabilirsiniz.

1) Estetik operasyonlara nasıl bakıyorsunuz?

a) Daha once bir kez estetik operasyon gecirdim veya goruntumde kucuk değişiklikler yapmaktan hoşlanıyorum. Sadece bu konuda biraz cekingenim.

b) Derin kırışıklıkları ya da yuzumdeki belirgin bir yara izini yok etmek icin bir estetik operasyona hayır demem.

c) Kimse mukemmel değildir. Tabii bu bıcak altına yatmak icin bir neden olamaz.

2) Diyelim ki, bir partide tum gozlerin uzerinde olduğu bir kadın dikkatinizi cekti. Onun hangi gorsel ozelliği sizi hasta eder?

a) Buyuk kalcaları

b) Fazla yuzeysel goruntusu

c) Abartılı kıyafeti

3) Bu soruyu yanıtlamadan once goruntunuzle ilgili sizi rahatsız eden detaylarınızı duşunun. Vucudunuzda kac tane sevmediğiniz yanınız var?

a) Beşten fazla

b) İki ila beş arası

c) Hic yok ya da bir tane

4) Calıştığınız bolumde cok hoş gorunumlu yeni bir bayan işe başladı. Ne duşunursunuz?

a) Hicbir şey duşunmem. İşe yeni başlayan diğer arkadaşlarım gibi onunla nasıl başa cıkacağımın hesabını yaparım.

b) Buyuk bir ihtimalle işyerimizdeki erkek arkadaşlar onun icin kendilerini paralarlar.

c) Sadece guzelliğiyle değil iş tecrubesiyle de dikkat cekici biridir.

5) Diğer kadınlarla yeni tanışmalarınızda onların goruntulerine dikkat eder misiniz?

a) Bu konuyla ilgili hic detaylı bir duşuncem olmadı.

b) Sempatik insanlarsa dış gorunuşleri beni hic ilgilendirmez.

c) Evet, benim icin seks bombaları olmadıkları surece bir sorun teşkil etmezler. Aksi halde yanlarında kendimi cirkin hissederim.

6) Bir kutlamaya davet edildiniz ve biraz da gec kaldınız. Mekana vardığınızda diğer konuklar coktan kucuk gruplar oluşturmuş sohbetlerini derinleştirmişler. Ne hissedersiniz?

a) Bu tur kucuk olumsuzluklarda problem yaratmam hatta tadını cıkarmaya bakarım.

b) Yanımda biri varsa zaten benim icin onemli olmaz. Ancak tek başımaysam tum gozler uzerimdeymiş gibi hissederim.

c) Kendime kuytu bir koşe bulup oraya saklanmak isterim.

7) Patronunuz sizi bir iş gezisi dolayısıyla guney Fransa'ya yolluyor. İlk duşunduğunuz şey ne olur?

a) İnşallah o gune dek birkac kilo almam. Cunku diğer insanlarla birlikte gun boyu sahilde guneşlenmek gerekecek.

b) Tanımadığım insanlarla birlikte bir ortamda bulunmaktan rahatsızlık duyarım. Oysa saklayacak fazla bir şeyim de yok.

c) Sevinirim, en azından yeni kıyafetimi sergileme şansım olur.

8) Aynaya baktığınızda kendinizi beğeniyor musunuz? Ne goruyorsunuz?

a) Evet. Kendimi cekici buluyorum.

b) Bir kusur gozume carpar. Ya popom fazla buyuktur, saclarım dağınıktır. Ama herşeye rağmen kendimi cekici bulurum.

c) Kendimi cıplak olarak aynanın karşısında gormek sinirlerimi bozuyor. Ama şık bir kıyafetle aynadaki goruntumden oldukca memnunum.

A'lar fazlaysa: Memnunlar
Mukemmel bir orta yol bulmuşsunuz. Kendini beğenmiş değilsiniz ama bedeninizden hoşnut olduğunuz soylenebilir. Hatta bazı durumlarda kendine guveniniz daha da yoğun olabiliyor. Orneğin, kendinizi başka kadınlarla kıyasladığınızda ya da diğer bakışları başarıyla uzerinize topladığınızda mutlu oluyorsunuz.

B'ler fazlaysa: Şupheciler
Kendinizi bedeninizin icinde hic rahat hissetmiyorsunuz. Aynada kendinizi izlediğinizde gozunuze coğunlukla guzellik kusurlarınız batıyor: Kucuk goğusleriniz ya da sarkmaya yuz tuttuğunu duşunduğunuz poponuz... Eğer yapabilseydiniz kesinlikle birkac yerinizi değiştirmeyi yeğlerdiniz. Kucuk bir teselli; kendinle barışık olmayan tek kişi siz değilsiniz. Almanya'da Landau-Koblenz Universitesi'nde yapılan bir araştırmada soru sorulan kadınların yuzde 16'sının goruntusunden hoşnut olmadığını sonucu cıkmış.

Oysa kendiyle ilgili iyi duşunceleri olmayanların cekici olmaları mumkun değil. Bununla ilgili cevreden alınan negatif geri donuşum de sizi uzebilir. Dolayısıyla kendinizi durmadan başka kadınlarla kıyaslamaktan vazgecin. Tabii ki, sizden daha hoş kadınlarla karşılaşmanız olası. Ama bu topmodellerin bile problemi değil. Yuzde yuz emin değilseniz goruntunuzu bu kadar yoğun bir şekilde dikkate almayın. Bu alanı başkalarına bırakın.

C'ler fazlaysa: İkna olmuşlar
Kendinize o kadar guveniyorsunuz ki, goruntunuzle ilgili hicbir şey sizi uzmuyor. Vucudunuzun en doğal halinden tam anlamıyla hoşnutsunuz. Bu yuzden başka kadınların da dış gorunuşleriyle ilgili cok az olumsuz goruşlere sahipsiniz. Karşınızdak dunyanın en guzel kadını bile olsa sizi komplekse sokması mumkun değil. Bu yuzden gercekten kıskanılacak bir kadın olduğunuz soylenebilir. Ama zaman zaman mutluluğunuz aşırıya kacıyor. O donemlerde kendinizi podyumlarda hayal ediyor olabilirsiniz. Calışma arkadaşlarınızın şaşkın bakışları arasında mini eteğiniz ve yuksek topuklu ayakkabılarınızla koridorda rahatlıkla yuruyebilirsiniz. Ama bazı durumlara ozellikle dikkat etmelisiniz. İşyeri icin sececeğiniz kıyafetleriniz fazla abartılı olmamalı. Kendinizi iyi hissettiğinizde abartılı giyinmenize gerek olmadığını goreceksiniz.

Test sonucunda kendinizi hangi kategoride olduğunuzu gormuş oldunuz. Eğer istemediğiniz bir kategori ise degişimler icin hemen hazırlıklar yaparak guzelliğinizi mukemmelleştirin.