Durugoru: Beynimizin yaymış olduğu dalgaların, mekan yada zaman otesi boyutlardan yansıyarak tekrar bize gelmesi ve beynin hayal merkezinde değerlendirilerek, veritabanına uygun goruntuler ile bize aktarılmasıdır. Bunu şoyle acıklayalım;
Farzedin ki durugoru yaptınız ve hayal merkezinizde bir goruntu oluştu. Gercekte bir trafik kazası olacak. Ama siz iki ağacın birbiri uzerine duşmesi şeklinde bu olayı gordunuz. Ve o gun siz yolda yururken karşınızda bir trafik kazası oldu ama siz bunu onemsemediniz bile cunku bunu gormemiştiniz. Aslında gorduğunuz bu olaydı. Neden mi! Cunku her beynin veritabanı farklıdır ve dolayısıyla oluşturacağı suretlerde değişik olur. Beyniniz, zaman otesi boyutlardan gelen o dalgaları (yani trafik kazası olayını) kendi veritabanına en yakın olan “ağac” simgesi ile eşleştirdi. Ve siz iki ağacın birbiri uzerine duşmesi olarak gordunuz. Bu herkeste boyle olur demiyorum. Birde dalgaları direk orjin sureti ile cozumleyenler vardır. Onlar trafik kazasını direk trafik kazası olarak gorurler ve gordukleri şekilde olay aynen gercekleşir. Bu yuzden semboller ile goren birisi iseniz ayrıca bu sembolleri cozumlemeye ihtiyacınız vardır. Ruya tabiri denen olayında aslı budur. Peki siz hangisisiniz? Bunu oğrenmeden once durugoru yapabilmeli ve sonuclarını gormeniz gerekmektedir. Bu yazıda ki amacım, sizlere en temelden başlayarak nasıl durugoru yeteneğimizi geliştireceğimizi oğretmek olacaktır. Bunun icin herhangi bir enerji calışmasına gerek yoktur. Yapmamız gereken ilk şey, beynimizin ilgili hayal merkezini en etkin bicimde kullanmaya calışmaktır.
Nasıl Başlamalıyım?
Eğer durugorunuzu geliştirmek isteyen biri iseniz benim bu yazımı okumadan once internette biri suru kaynak gorduğunuze eminim. Gorduğunuz kaynaklarda size tavsiye edilen oncelikle belli nesnelere uzun sure bakmak ve gozlerinizi kapadığınızda bu suretlerin gorulme suresini uzatmaya calışmaktır. Ben bunu acıkcası hic yapmadım. Benim yeteneğim doğuştan geldiği icin bir miktar konstantre her zaman işimi gormuştur. Ama sıfırdan başlayanlar icin ilk yapmanız gereken şey oncelikle kendinizi buna inandırmaktır. Unutmayın, inanc herşeyin başıdır. Sonrasında yapmamız gereken, gormek istediğimiz bir kişiyi veya nesneyi gozlerimiz kapalı durumda iken gozumuzun onune getirmektir. Onu nasıl goruyorsunuz! Bu noktada cok dikkatli olun ve ilk gorduğunuz şeye konstantre olun. Cunku odaklanmanız arttıkca eğer icinizde en ufak bir şuphe varsa goruntu değişim gosterecektir. Bir arkadaşınızı gordunuz, uzerinde mavi bir t-shirt var. Bunu kaydedin. Sonra cevresine odaklanın cevresinde neler var. Unutmayın, ilk goruntu!!! Bir odadamı yoksa dışarıda mı. Odada ise cevresindeki nesnelere odaklanın. Neler goruyorsunuz! Bunlarıda kaydedin ve gozlerinizi acın. Bir muddet dikkatinizi dağıtın ve tekrar gormeyi deneyin. Şimdi neler goruyorsunuz! Gordukleriniz aynı şeyler ise buyuk ihtimalle yeteneğiniz size merhaba demiştir. Değişken ise daha cok konstantre olmalısınız. Doğruluğunu test etmek icin arkadaşınızla iletişim kurun ve sorun. Gorduğunuz şuanki durumu olmayabilir ama gun icerisinde ki bir halide olabilir yada olacaktır.
Suje ile Calışma
Diğer bir calışma yontemi de arkadaşınız yanınızda iken sizin gormeyeceğiniz bir nesneyi tutmasını veya saklamasını istemektir. Bu nesneyide arkadaşınıza arkadan baktığınızı imajine ederek gormeye calışın. Bunu Msn uzerinden de yapabilirsiniz. Nesneyi tam olarak secemiyorsanız, arkadaşınıza hatlarından bahsedin. Orneğin : kare yada uzun bir dikdortgen şeklinde birşey gibi. Arkadaşınızın teyitlerine gore konstantrenizi arttırarak daha detaylı gormeye calışın.
Ruyaya Geciş Esnasında Durugoru
Astrale en yakın ve tamamen benim kendi geliştirmiş olduğum bir tekniktir. Pek cok kişi, yatağa yattığı ile ruya alemine girdiği zamanı hatırlayamaz. Sabah uyanınca tek hatırladığı, gozlerinin kapalı olduğu akabinde ruya gorduğudur. Peki arada ne olmaktadır. Ben bunu tamamen bilincli bir şekilde izledim. Once o siyah goruntu icerisinden bulutumsu bir perde aralanır ve goruntuler gelmeye başlar. Birşeyler goreceksiniz, anlamsız olabilir, bir sokak bir lamba yada hic alakası olmayan başka birşey. Bu noktada bilinciniz yerindedir ama ustbilincinizi harekete gecirir iseniz anında goruntuler kaybolacak ve uyanacaksınız. Buna bir muddet calışmanızı oneriririm. Bunu surekli yapabilir hale geldiğinizde, goruntuler gozlerinizin onunde iken gormek istediğiniz şeyi duşunmeniz yeterlidir. Goruntuler anında değişecek ve o şey ile ilgili imajinasyonlar gelecektir. Bir muddet izleyin. Daha sonra ust bilincinizi harekete gecirip uyanın ve bunları kaydedin.
Teyit yani doğrulama mutlaka gereklidir. Unutmayın, her calışmanızın sonunda gorduklerinizi teyit edin. Semboller ile algılıyorsanız bu sembolleri yazın ve gun sonunda yaşadığınız olaylar ile ilişkilerini gozden geciririn. Benzerlik gosterdikleri takdirde hangi sembolun neye yuklendiğini anlamaya calışın. Durugoru hemen geliştirebileceğiniz bir yetenek değildir ama kişiye gore gelişim suresi, farklılık gosterebilir. Eğer hicbirşey goremiyorsanız ki bu imkansızdır moralinizi bozmayın ve calışamalarınıza devam edin. Bu ilk dersimizde anlattıklarımızı uygulayın ve sonucla rını bizlere bildirin. Hepinize başarılar dilerim…