Cevrimici dizi ve film izleme platformu olan Netflix’in kullanıcı sayısı, 2020 yılı itibariyle 180 milyonu aşmış durumda. Netflix, bunyesinde onlarca kategori bulundurmakla beraber yediden yetmişe her yaştan insana da hitap ediyor.
Netflix’in kendi bunyesinde sunmuş olduğu ozellikler bir yana, tarayıcı uzerinden indirilebilen eklentilerle de Netflix’de kullanılabilecek bir suru ozellik mevcut. Bir Twitter kullanıcısı, Netflix kullanıcılarının odedikleri paranın karşılığını tam alabilmek adına uygulayabileceği bircok tuyoyu insanlarla paylaştı. Biz de bu tuyolardan yola cıkarak sizler icin bir yararlı bir liste oluşturduk. Keyifli okumalar dileriz.
[h=2]1. Netflixi arkadaşlarınızla birlikte izleyin: Netflix Party[/h]
Chrome tarayıcınız uzerinden eklenti olarak indirerek Netflix ile entegre edebileceğiniz Netflix Party, arkadaşlarınızla beraber aynı hesap uzerinden senkronize bir şekilde dizi veya film izlemenize olanak sağlıyor.
Netflix Party sayesinde arkadaşlarınızla aynı anda bir şeyler izlemenin yanı sıra eklentinin sunmuş olduğu sohbet odasını kullanarak izlediğiniz yapım hakkındaki yorumlarınızı veya duşuncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
[h=3]Netflix Party nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buraya tıklayın ve ardından Netflix Party’i Chrome’a Ekle seceneğine tıklayın. Adım #2: Netflix’in kendi sitesinde izlemek istediğiniz dizi veya filme tıklayarak sağ ustte yer alan Netflix Party menusunde Start the Party seceneğine tıklayın. Adım #3: Cıkan linki izlemek istediğiniz arkadaşlarınızla paylaşın. [h=2]2. Netflix’te bulunmayan kategorileri kodlarıyla aratın: [/h]
Netflix ulkemize her ne kadar onlarca kategoriyi izleyicileriyle buluştursa da, detaylı bir kategori arayışına girdiğimiz zaman yuzlerce film arasından istediğimiz tarzda yapım bulmak zorlaşıyor.
Kolayca netflix.com/browse/genre linkinin sonuna başka bir yazımızda vermiş olduğumuz kodları girerek daha kapsamlı bir arama gercekleştirebilir, aradığınız tarzdaki yapımları aynı catı altında bulabilirsiniz.
[h=2]3. Netflix’te bulunmayan kategorileri ekleyin: Enhancer for Netflix[/h]
Eğer her seferinde bu kodları bir kenarda tutup teker teker yazmak zor geliyorsa, ucretsiz bir şekilde indireceğiniz eklenti sayesinde Netflix’te bulunmayan kategorileri arama cubuğuna rahatca ekleyebilirsiniz.
[h=3]Enhancer for Netflix nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buraya tıklayarak Enhancer for Netflix, Crunchyroll, etc eklentisini indirin. Adım #2: Netflix’in kendi sitesini ziyaret edin ve sağ ustte bulunan eklentinin simgesine tıklayarak Netflix’i aktif edin. Adım #3: Ana sayfanın yanında bulunan Simki Browse seceneğine tıklayarak istediğiniz kategorilere erişebilirsiniz. [h=2]4. Yapımların IMDB puanlarını inceleyin[/h]
Bir dizi veya film izlemek istediğimiz zaman bize rehberlik eden kaynaklardan en onemlileri IMDB ve Rotten Tomatoes oluyor. Bu iki sitede yapımların hem izleyicilerinden hem de eleştirmenlerinden almış olduğu puanları ve yorumları gorerek iceriğin kaliteli olup olmadığına rahatca karar verebiliyoruz.
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Enhancer for Netflix eklentisi sayesinde aynı zamanda Netflix’te bulunan dizi ve filmlerin hem IMDB hem de Rotten Tomatoes puanlarını gorebilmek mumkun. Bunun icin yukarıdaki adımların aynısıı
[h=2]5. Altyazıları kişiselleştirin:[/h]
Netflix’te bir şeyler izlerken karşınıza cıkan altyazıları kendi isteğiniz doğrultusunda kişiselleştirmeniz mumkun. Netflix’in bu ozelliğini kullanarak altyazıların fontunu veya boyutunu değiştirebilirsiniz. Aşağıda vermiş olduğumuz adımları takip ederek altyazı gorunumunuzu rahatca kişiselleştirebilirsiniz.
[h=3]Altyazılar nasıl kişiselleştirilir?[/h] Adım #1: Netflix’in kendi sitesinde hesap ayarlarına gidin. Adım #2: Kullandığınız profile tıklayarak aşağıda cıkan altyazı gorunumu değiştir seceneğine tıklayın. Adım #3: Karşınıza cıkan menude altyazıyı dilediğiniz gibi kişiselleştirin. [h=2]6. Netflix’e altyazı filtresi ekleyin: Netflix Profanity Filter[/h]
Film veya dizilerde gecen bazı konuşmalar, ozellikle evinizde kucuk cocuklar varsa sakıncalı olabilir. Cocuklarınızla veya aile buyuklerinizle bir şeyler izlerken kufur veya şiddet icerikli konuşmaların *** şeklinde sansurlemeniz mumkun. Bunun icin yine Chrome uzerinde bulunan bir eklentiyi indirmek ve aşağıda verdiğimiz adımları takip etmek yeterli olacaktır.
[h=3]Netflix Profanity Filter nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buraya tıklayarak Netflix profanity filter eklentisini indirin. Adım #2: Sağ ustte bulunan uzantının simgesine tıklayarak Options menusune girin. Adım #3: Sansurlemek istediğiniz kelimeleri şu şekilde w*aptalw* yazın. , [h=2]7. Başlangıc ve bitiş jeneriklerini atlayın: Never Ending Netflix[/h]
Netflix halihazırda jeneriği atla ve bir sonraki bolumu gec seceneklerini sunsa da eklenti indirerek bu işlemleri beklemeden gercekleştirebilmek mumkun. Netflix’te bu ozelliği kullanabilmek icin Never Ending Netflix eklentisini indirdikten sonra aşağıda vermiş olduğumuz adımları takip etmek yeterli olacaktır.
[h=3]Never Ending Netflix nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buraya tıklayarak Never Ending Netflix eklentisini indirin. Adım #2: Netflix’te izlemek istediğiniz filme gidin ve eklentinin simgesine tıklayarak istediğiniz ozelliklerin acık olduğuna emin olun. [h=2]8. Netflix’te ne izleyeceğinize şansınız karar versin: Rulette[/h]
Eğer siz de Netflix’e girdikten sonra saatlerce ne izleyeceğine karar veremeyip daha sonra uykusu gelenlerdenseniz, secme işini birazdan linkini vereceğimiz siteye bırakabilirsiniz.
Web sitesi, sizin belirlediğiniz kategoriye ve IMDB puanına gore icerikler arasında size en uygun olanını buluyor. Buraya tıklayarak rulet sitesine gidebilirsiniz ve kendi kriterlerinizi belirledikten sonra SPIN seceneğine tıklayarak aramayı başlatabilirsiniz.
[h=2]9. Goruntu ayarlarını kişiselleştirin: Video Adjust for Netflix[/h]
Yine Chrome uzerinden eklenti kullanarak, Netflix’te izlediğiniz iceriğin parlaklık ve kontrast gibi bircok goruntu ozelliklerini değiştirebilirsiniz. Bunun icin aşağıda vermiş olduğumuz adımları takip etmek yeterli olacaktır.
[h=3]Video Adjust for Netflix nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buraya tıklayarak Video Adjust for Netflix eklentisine gidin ve Chrome’a ekle seceneğine tıklayın. Adım #2: Netflix’te izlemek istediğiniz iceriğe gidin ve sağ ustte eklentinin simgesine tıklayarak dilediğiniz goruntu ayarını yapın. [h=2]10. İceriği aynı anda iki altyazıyla izleyin: NflxMultiSubs[/h]
Chrome’a indireceğiniz eklenti ile iceriği aynı anda iki altyazıyla izlemeniz mumkun. Bu eklenti ozellikle yabancı dilini geliştirmek isteyen insanların işine gercekten de yarayabilir.
Eklenti, aynı zamanda Netflix’te bulunmayan bazı altyazı dillerini de bunyesinde bulunduruyor. Kullanması gayet basit. Eklentiyi kullanabilmek icin aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.
[h=3]NflxMultiSubs nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buraya tıklayarak NflxMultiSubs eklentisine giderek Chrome’a ekle seceneğine tıklayın. Adım #2: Netflix’in kendi sitesine giderek altyazı kısmından birinci ve ikinci altyazı dilini secin. [h=2]11. Netflix’te bir şeyler izlerken aynı anda başka bir sitede gezin: NETFLIX picture-in-picture[/h]
Eğer hem kenarda Netflix’ten bir şeyler izleyeyim hem de başka sitelerde gezineyim diyorsanız, bu ozellik tam da size gore.
“NETFLIX picture-in-picture control button” eklentisini indirerek, bilgisayarınız uzerinden başka işleri hallederken aynı zamanda kucuk bir pencerede istediğiniz iceriği izlemeniz mumkun. Bunun icin aşağıdaki adımları takip ederek eklentiyi rahatca kullanabilirsiniz.
[h=3]NETFLIX picture-in-picture control button nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buraya tıklayarak “NETFLIX picture-in-picture control button” eklentisine gidin ve Chrome’a ekle seceneğine tıklayın. Adım #2: İzlemek istediğiniz iceriğe gidin ve sağ altta bulunan pencere moduna tıklayın. [h=2]12. Netflix izleyerek yabancı dil oğrenin: Language Learning with Netflix[/h]
Bu Chrome eklentisi yabancı dilini geliştirmek isteyen insanlara yararlı olabilecek bir diğer eklentilerden birisi. Eklenti sayesinde izlemek istediğiniz iceriği hem orjinal dilinde hem de Turkce olarak gorebiliyorsunuz ve eklenti oğrenmek istediğiniz dile gore size en uygun secenekleri sunuyor.
[h=3]Language Learning with Netflix nasıl kullanılır?[/h] Adım #1: Buraya tıklayarak Language Learning with Netflix eklentisine gidin ve Chrome’a ekle seceneğine tıklayın. Adım #2: Sağ ustte bulunan eklentinin simgesine tıklayın ve Netflix Katalog seceneğine gidin. Adım #3: Bu kategoriden istediğiniz iceriği secin ve ana dilinizi secerek eklentiyi kullanmaya başlayın. [h=2]13. Otomatik oynatmayı durdurun: [/h]
Netflix’te gezinirken bir anda oynamaya başlayan fragmanlardan sıkıldıysanız bu ozelliği sitenin kendi ayarlarından kapatmanız mumkun. Otomatik oynatmayı durdurmanın yanı sıra bu menunun uzerinden bir sonraki bolume otomatik olarak gecme ozelliğini de kapatabilirsiniz.
[h=3]Otomatik oynatma nasıl durdurulur?[/h] Adım #1: Netflix’in kendi sitesinde hesap ayarlarına gidin. Adım #2: Kullandığınız profile tıklayarak yurutme ayarlarına gidin. Adım #3: Onizlemeleri ve bir sonraki bolumu otomatik olarak oynat seceneklerinden mavi tıkı kaldırın.