Pakistan'ın Lahor şehrinde 21 Aralık'ta gece şantiyelerine polis baskını duzenlenen "Albayrak ve Ozpak Grubu", Lahor Atık Yonetimi şirketiyle (LWMC) cıkan anlaşmazlığa ilişkin temaslarına devam ediyor.
AA muhabirinin Turk şirket yetkililerinden edindiği bilgiye gore, LWMC ile Turk şirketleri arasındaki anlaşmazlık ile ilgili toplantı gercekleştirildi.
Lahor'daki toplantıya, LWMC Yonetim Kurulu Başkanı Malik Ali Amjad Nun, Ozpak Ust Yoneticisi (CEO) Nizamettin Kocameşe, Albayrak Proje Koordinatoru Cağrı Ozel ve bu şirketlerin yetkilileri katıldı.
LWMC Yonetim Kurulu Başkanı Nun, burada yaptığı acıklamada, Turk şirket yetkililerinden tekrar ozur diledi.
Lahor'un cop konusunda oldukca kotu durumda olduğunu aktaran Nun, Turk şirket yetkililerden kendilerine bu konuda yardımcı olmasını istedi.
Nun, LWMC CEO'su İmran Ali Sultan'ın Turk şirketlere yonelik muameleden haberi olmadığını savunarak, Sultan'ın da bu durumla ilgili ozur dilemeye hazır olduğunu kaydetti.
Sorunun kendi aralarında cozulmesi talebini yineleyen Nun, garajlardaki araclar icin Turk şirketlere kira odeme veya değeri karşılığında satın alma teklifinde bulundu.
Ozpak CEO'su Kocameşe ise LWMC'nin, Turk şirketlerden el koyduklarıyla 800'un uzerinde araca sahip olduğunu anımsatarak, şehrin temizliğini neden yapamadığı sorusunu yoneltti.
Kocameşe sozlerini şoyle surdurdu:
"(Baskında) Mahkeme kararını LWMC yetkilisine ve polise gosterdik ama oralı dahi olmadılar. Ayrıca sabah basında cıkmasına rağmen neden garajı terk etmediniz? LWMC CEO'su Sultan, soz konusu gece baskının da hem Ozpak hem de Albayrak Grubu'nun garajlarına gitti. Siz bize bir adım atarsanız biz size beş adım geliriz. Kiralama konusunu kabul etmemiz mumkun değil. Calışır vaziyette aldığınız aracların yarısı hurdaya donmuş durumda. Aracların bircok parcası personeliniz tarafından yağmalandı. Personeliniz aracların bilgisayarlarını ve bircok aksamını sokup aldı. 5 ila 10 gune kadar taşıtların diğer yarısının da hurda olması kacınılmaz."
Kocameşe, LWMC Yonetim Kurulu Başkanı Nun'un yarın icin yaptığı toplantı davetine de katılacaklarını soyledi.
Anlaşmazlığın cozumuyle ilgili gelecek gunlerde farklı duzeylerde toplantıların yapılması bekleniyor.
Konuyla ilgili dun gercekleştirilen toplantıya, Pencap Eyaleti Başbakan Musteşarı Cavid Refik Malik, Pencap Adalet ve Parlamento İlişkileri Bakanı Muhammed Başarat Raja, Pencap Sanayi ve Ticaret Bakanı Mian Muhammed Aslam İkbal, LWMC CEO'su Sultan, Turkiye'nin Lahor Başkonsolosu Emir Ozbay, Ozpak CEO'su Kocameşe, Albayrak Proje Koordinatoru Ozel ve bu şirketlerin yetkilileri katılmıştı.
Pakistan polisi 21 Aralık'ta baskın duzenlemişti
Lahor kentinde temizlik hizmeti sunan Albayrak ve Ozpak Grubu şirketlerinin garaj olarak kullandıkları 6 tesise, 21 Aralık'ta cevik kuvvet ekipleri baskın duzenlemişti.
Polis, baskın sırasında zor kullanarak calışanları ve amirlerini bulundukları yerlerden dışarı cıkartmıştı. Baskın sırasında polisin sert tavrı sebebiyle arbede yaşanmıştı.
Bazı calışanları tartaklayan Pakistan polisi, Turk personelin hicbir eşyasını almasına musaade etmemişti.
Sultan ise soz konusu eylemin "yasal ve araclara el konulmasının ihale şartnamesine uygun olduğunu" savunmuştu.
İmran Ali ???????Sultan, yapılan ihale gereği arac filosunun kendilerine teslim edilmesinin zorunlu olduğunu, aksi halde mulki idarenin desteğine başvuracaklarını soylemişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Nazım Taşcı